|
Valitut rajaukset: 2 Poista rajaukset
KURYP1-3001
Opintojaksolla tutustut nuorisotyöhön kolmen keskeisen teeman/osion kautta. Opintojakson teemat ovat 1) Nuorena Suomessa 2) Mitä on nuorisotyö ja 3) Nuorisotyön osaamisen äärellä. Nuorena Suomessa -osiossa opiskelija orientoituu nuorisotyöhön ja nuoren kohtaamiseen oman kokemuksen ja materiaalin kautta. Mitä on nuorisotyö -osiossa rakennetaan nuorisotyön tietoperustaa, perehdytään nuorisotyön ytimeen eli miksi nuorisotyötä tehdään ja mikä työssä on tärkeää, sekä ketkä nuorisotyötä tekevät. Nuorisotyön osaamisen teeman äärellä pysähdyt pohtimaan, millaista osaamista nuorisotyö edellyttää sekä millaisia valmiuksia, taitoja ja osaamista sinulla jo on, ja miten kehität omaa osaamista eteenpäin.
KURYP2-3001
Tämän kurssin tavoitteena on hahmottaa järjestötyön erilaisia työkenttiä ja työtehtäviä. Kurssilla perehdytään järjestöön työantajana sekä vapaaehtoistyön toimintaympäristönä. Tietoperustan avulla opiskelija tarkastelee erilaisia rooleja järjestötyössä. Kurssilla pohdit motivaation ja sitoutumisen merkitystä vapaaehtoistoiminnassa sekä arvolähtöisyyden merkitystä. Perehdyt aineistojen avulla järjestön hyvään hallintoon ja yhdistyslakiin. Itsenäinen opiskelu, keskustelu ja aineistojen lukeminen ovat olennainen osa Tutustuminen järjestötyöhön 2 op kurssia.
KATO2A-3001
Urasuunnittelun menetelmiä kokonaisuudessa saat välineitä oman urasuunnittelun tueksi. Tämän kokonaisuuden tavoitteena on että opiskelija kykenee ammatillisen urapolkunsa suunnitteluun, edistämiseen ja arviointiin. Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija osaa laatia oman urasuunnitelmansa ja kykenee reflektoimaan omia osaamistarpeitaan. Opiskelija tunnistaa aikaisempaa osaamistaan ja kykenee tarkastelemaan osaamisperustaisesti omia sijoittumismahdollisuuksiaan työelämään. Tavoitteet Opiskelija: kykenee ammatillisen urapolkunsa kompetenssiperusteiseen suunnitteluun, edistämiseen ja arviointiin kykenee tunnistamaan omaan osaamiseen vaikuttavia tekijöitä tunnistaa urasuunnittelun merkityksen oman osamisen tunnistamisessa. Sisältö: Oman osaamispolun kartoittaminen Henkilöbrändäys Oman urasuuntuvuuden ja toimintahorisontin tunnistaminen
KURYP4-3001
Nykyajalle tyypillisissä dynaamisissa toimintaympäristöissä yritysten ja muiden työorganisaatioiden on menestyäkseen tietoisesti kehitettävä työyhteisöjensä toimintaa ja osaamista sekä uudistettava organisaatiokulttuurejaan. Useat samanaikaiset muutostrendit ja muutosten nopeutuminen aiheuttavat organisaatioissa tilanteita, joissa tarvitaan laaja-alaista analyyttistä ymmärrystä sekä vuorovaikutus- ja kehittämisosaamista. Humanistisen ammattikorkeakoulun työyhteisöjen kehittämiseen keskittyvässä yhteisöpedagogikoulutuksessa vastataan tarpeeseen kehittää osaamista tilanteisiin, joissa työyhteisöjen arkeen vaikuttavat monet samanaikaiset tekijät ja muutostrendit. Yhteisöpedagogit luotsaavat yhteistoiminnallisesti työyhteisöjä eteenpäin yllättävissäkin tilanteissa ja vahvistavat pitkäjänteisesti työyhteisöjen kykyä löytää ja avata uusia suuntia kohti kestävää tulevaisuutta.
TSKI2-3001
Projektissa kehitetään kielellistä saavutettavuutta valitussa ympäristössä sekä vuorovaikutuksen saavutettavuutta valitusta näkökulmasta. Näitä voivat olla esimerkiksi tulkkauksen tai kääntämisen saavutettavuus, tulkin toiminta, vuorovaikutuskeinot ja asiakkaan kokemus. Projektissa sovelletaan olemassa olevia arviointimenetelmiä ja työvälineitä, esim. selkokielen mittari, kognitiivisen saavutettavuuden työkalu, ruudunlukuohjelma ja tekstityksen laatukriteerit. Projektia toteuttaessaan opiskelija oppii, kuinka kielellistä saavutettavuutta edistävä projekti suunnitellaan ja toteutetaan. Opiskelija oppii hyödyntämään projektisuunnittelun työvälineitä ja arvioimaan kehittämisen onnistumista. Oppimisympäristö voi olla oma työ, kansainvälinen toimintaympäristö tai harjoitteluympäristö. Projekti voidaan tehdä harjoitteluympäristössä, yhdistettynä opintojaksoon Kielellinen saavutettavuus: Harjoittelu (5 op). Esitietovaatimukset: Pohjatietona ammatillisten perusopintojen Kielellisen saavutettavuuden opintokokonaisuus (15 op) sekä Projektit ja talous -opintojakso (5 op) tai vastaavat tiedot. Opintojaksolla tarvitsee tietokoneen ja muistiinpanovälineet. Itsenäinen työskentely tapahtuu Humakin verkko-opiskeluympäristössä Hoodlessa. Hoodle pohjautuu Open LMS – moderniin Moodle -tekniikkaan.
KURYP3-3002
Johdatus seikkailukasvatukseen 2 op kokonaisuuden tavoitteena on, että tutustut seikkailukasvatuksen perusteisiin, kehitykseen ja nykytilaan sekä hahmotat seikkailukasvatuksen mahdollisuudet erilaisilla työkentillä. Kurssi on osa Humakin yhteisöpedagogin koulutusohjelmaa. Tämä kurssi on kuitenkin avoin kaikille seikkailukasvatuksesta kiinnostuneille. Kurssi sopii hyvin erityisesti kasvatustieteiden, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden opiskelijoille.
KURYP2-3002
Tutustuminen järjestötyöhön 2 op -kurkistuskurssin tavoitteena on hahmottaa järjestötyön erilaisia työkenttiä ja työtehtäviä. Kurssilla perehdytään järjestöön työantajana sekä vapaaehtoistyön toimintaympäristönä. Tietoperustan avulla opiskelija tarkastelee erilaisia rooleja järjestötyössä. Kurssilla pohdit motivaation ja sitoutumisen merkitystä vapaaehtoistoiminnassa sekä arvolähtöisyyden merkitystä. Perehdyt aineistojen avulla järjestön hyvään hallintoon ja yhdistyslakiin. Itsenäinen opiskelu, keskustelu ja aineistojen lukeminen ovat olennainen osa Tutustuminen järjestötyöhön 2 op -kurkistuskurssia. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti saat siitä 2 opintopistettä avoimen AMK:n suorituksena. Opinnot hyväksiluetaan myöhemmin tutkintoosi, mikäli aloitat opiskelijana Humakissa.
KURYP1-3002
Tutustuminen nuorisotyöhön sopii erityisesti nuorisotyöstä kiinnostuneille henkilöille. Kurkistuskurssi mahdollistaa kevyen tavan oman tietoperustan päivittämiseen. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä nuorisotyön ajankohtaisten asioiden ja ilmiöiden äärelle. Kurkistuskurssi johdattaa nuorisotyön erilaisiin työkenttiin ja tehtäviin. Kurkistuskurssin aikana pääset pohtimaan omaa osaamistasi ja osaamisen kehittämistä. Nuorisotyön kurkistuskurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua Yhteisöpedagogi (AMK) järjestö- ja nuorisotyön korkeakouluopintoihin ja niihin liittyviin valmiuksiin. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti saat siitä 2 opintopistettä avoimen AMK:n suorituksena. Opinnot hyväksiluetaan myöhemmin tutkintoosi, mikäli aloitat opiskelijana Humakissa.
KURYP3-3005
Johdatus seikkailukasvatukseen 2 op -kurkistuskurssin tavoitteena on hahmottaa seikkailukasvatuksen periaatteita ja toimintaympäristöjä. Opintojaksolla tutustut seikkailukasvatukseen kolmen keskeisen teeman/osion kautta. Opintojakson teemat ovat 1) Mitä on seikkailu? 2) Mitä on seikkailukasvatus? 3) Seikkailukasvatuksen eri toimintaympäristöt. Mitä on seikkailu? -osiossa opiskelija orientoituu seikkailuun ja seikkailukasvatukseen oman kokemuksen ja materiaalin kautta. Mitä on seikkailukasvatus? -osiossa rakennetaan seikkailukasvatuksen tietoperustaa sekä perehdytään seikkailukasvatuksen ytimeen. Seikkailukasvatuksen eri toimintaympäristöt -osiossa tutustutaan seikkailukasvatuksen eri toimintaympäristöihin.. Perehdyt aineistojen avulla seikkailukasvatuksen keskeisiin lähtökohtiin ja termeihin. Itsenäinen opiskelu, keskustelu ja aineistojen lukeminen ovat olennainen osa kurssia. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti saat siitä 2 opintopistettä avoimen AMK:n suorituksena. Opinnot hyväksiluetaan myöhemmin tutkintoosi, mikäli aloitat opiskelijana Humakissa.
KATO2B-3003
Urasuunnittelu 2 op opintojakso kuuluu AMK-tutkintojen kaikkien koulutusten yhteisiin opintoihin. Opintojakson voi suorittaa vain oman hakukohteen (saapumisryhmän) mukaisesti. Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja. Opintojakso on polku-opiskelijoille tarkoitettu osa Urasuunnittelu 5 op. Mikäli opiskelija jatkaa tutkinto-opiskelijana, tämä opintojakso katsotaan osaksi tutkinto-opintojen Urasuunnittelu-opintojaksoa. Opintojakson eteneminen Opintojakso on on rakennettu opintojesi etenemisen tahtiin. Opintojakso aloitetaan Oppija -välilehdeltä. Tällöin käynnistyy opintojesi valmennus. Voit palata tämän osuuden teemoihin milloin vain opintojesi edetessä. Taitaja -välilehti sijoittuu opintojesi keskimmäiseen vaiheeseen. Tällöin jo yksilöllinen opintopolkusi on alkanut rakentua. Kaikki opintojakson vaiheet sisältävät opintojakson tavoitteisiin suuntaavia itsenäisiä tehtäviä. Opintojen loppuvaiheessa etenet Kehittäjä -välilehdelle, jonka tehtävät haastavat edelleen pohtimaan urapolkuasi. Tämän osion lopuksi osallistut päättökeskusteluun, jonka myötä opintojakso arvioidaan suoritetuksi.
KUKU2-3014
Opintojaksolla paneudutaan kulttuuripolitiikkaan suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta sivutaan myös kansainvälisyyttä. Tarkastelu etenee kulttuuripolitiikan historiasta nykypäivään ja kulttuuripoliittisiin strategisiin linjauksiin. Samalla jäsennetään valtiollista, alueellista ja kunnallista kulttuuripolitiikkaa. Kulttuuripolitiikan kansainvälisen vertailun jälkeen syvennytään myös kulttuuripoliittiseen vaikuttamiseen. Opiskelijalta edellytetään paneutumista tietoperustan lisäksi valitsemansa kunnan kulttuuripoliittisiin rakenteisiin, toimintoihin ja toimijoihin sekä kulttuuripoliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Opintojakson menestyksellinen suorittaminen edellyttää vahvaa itsenäisen opiskelun otetta. Vastaavat lehtorit Laura Päiviö-Häkämies (TKU) ja Jari Hoffrén (JKL)
KUAVOE2-3001
Opintojaksolla opit miten luovilla aloilla rakennetaan liiketoimintaa, joka synnyttää vaikuttavuutta ympäröivään yhteiskuntaan ja on taloudellisesti kestävää. Vastuullisuus liittyy läpileikkaavasti yritystoiminnan kaikkiin osa-alueisiin ja laajemmin koko yhteiskuntaan. Vastuullisuuteen kuuluu kaikki se toiminta, jolla edistetään kestävää kehitystä. Planetaarinen ajattelu haastaa meitä muuttamaan liiketoiminnan peruslähtökohtia. Kulttuuri- ja luovien alojen tuotteilla, palveluilla ja sisällöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla kestävän kasvun rakentamisen edelläkävijöitä. Sisällöt voivat olla yhtä aikaa merkityksellisiä, vaikuttavia sekä taloudellisesti kestäviä. Opintojakson suoritettuasi ymmärrät mistä kestävän kasvun tekijät koostuvat. Hahmotat miten luovat alat voivat käytännössä olla rakentamassa kestävää kansainvälistä vientiliiketoimintaa sekä miten toiminnan vaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan. Osaamistavoitteet: Tunnistaa kestävään kasvuun pohjautuvia liiketoimintamahdollisuuksia luovilla aloilla Ymmärtää miten tuotteista ja palveluista rakennetaan kestävää, vaikuttavaa ja merkityksellistä liiketoimintaa Osata suunnitella vastuullisesti tuotettuja sekä eettisesti kestäviä ja taloudellisesti kannattavia tuotteita ja palveluita Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE4-3001
Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta. Opintojaksolla opit, miten luovasta sisällöstä ja aineettomasta omaisuudesta rakennetaan kannattavaa liiketoimintaa lisensoinnin avulla. Liiketoiminnallinen menestyminen ja ansainta luovilla aloilla perustuu usein erilaisiin aineettomiin omaisuuksiin, niihin liittyviin oikeuksiin sekä näiden kaupallistamiseen. Aineeton omaisuus eli IP (immaterial property) muodostaa tällöin liiketoiminnan perustan ja keskeisimmän kaupankäynnin välineen. Tämä opintojakso avaa ovet lisensoinnin kaupallistamisen maailmaan. Opintojakso tarjoaa sinulle tietoa sekä konkreettisia työkaluja IP: n kaupallisen potentiaalin tuotteistamiseen. Opit rakentamaan selkeän ja toimivan lisensoinnin liiketoimintamallin. Hahmotat IP:n ja brändiarvon tuottamisen keskeiset mahdollisuudet lisensointiliiketoiminnassa. Osaamistavoitteet: Tunnistaa mistä tekijöistä riittävän kiinnostava, monistettava ja arvoa tuottava lisensoitava sisältö muodostuu Ymmärtää miten aineettomasta omaisuudesta rakennetaan kannattavaa liiketoimintaa lisensoinnin avulla Ymmärtää miten lisensoinnin liiketoimintamalli laaditaan Lisensoinnista liiketoimintaa -opintojakso sisältää myös valinnaisen lisäosan Lisensointiliiketoiminnan suunnitelma 2 op. Lisäosa on tarjolla vain tämän opintojakson osana. Lisäosan suorittaneet saavat siitä erillisen opintosuorituksen. Lisensointiliiketoiminnan suunnitelma 2 op -lisäosassa osallistuja laatii luovista sisällöistä konkreettisen liiketoimintasuunnitelman.
KUAVOE3-3001
Luovien alojen rahoitus – opintojaksolla opit tunnistamaan erilaisten rahoitustyökalujen mahdollisuudet ja hyödyntämisen tavat luovien alojen liiketoimintalähtöisen kehittämisen tukena. Luovien alojen skaalattavien sisältöjen sekä konkreettisten tuotteiden kehittämiseen ja kansainvälisille markkinoille menon mahdollistamiseen on tarjolla lukuisia erilaisia rahoitustyökaluja. Soveltuvan rahoituksen tunnistaminen luovan sisällön tai tuotteen kehittämisen tueksi laajasta rahoitusmahdollisuuksien viidakosta voi olla haastavaa. Rahoituksen hyödyntämisen periaatteet sekä erilaiset rahoitusehdot voivat myös aiheuttaa pohdintaa. Luovien alojen rahoitus -opintojaksolla opit hahmottamaan eri rahoituslähteiden ominaispiirteet, tarkoituksen ja hyödyntämisen mahdollisuudet. Lisäksi opit tunnistamaan tarkemmin mistä rahoituslähteistä voit hakea rahoitusta erityisesti sisältöjen skaalaamisen tai tuotteen markkinoille menon mahdollistamiseksi. Opit myös parhaat käytänteet siitä miten laadit vakuuttava rahoitushankinnan pitch deck, jolla erotut ja teet vaikutuksen rahoittajaan. Osaamistavoite: - tunnistaa mistä luovien alojen rahoituskenttä kokonaisuutena muodostuu - hahmottaa kehittämisrahoituksen tarkoitus ja hyödyntämisen mahdollisuudet - tunnistaa millaisia julkisia ja yksityisiä rahoitusmahdollisuuksia on hyödynnettävissä luovien alojen sisältöjen skaalaamiseen sekä tuotteiden kehittämiseen - hallitsee miten rahoitushankinnan suunnittelu toteutetaan ja luodaan vaikuttava rahoitushankinnan pitch deck Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
TUPE1-3002
Opintojakson ensimmäisessä osassa (Tulkkauspalvelu 2 op) perehdytään tulkkaukseen sekä käytännön tasolla (Miten käytän tulkkia? Mistä tulkki tilataan?) että järjestelmän osalta (Kuka maksaa tulkkauspalvelun? Mihin lakeihin perustuen voi saada tulkkausta?). Perehdymme erityisesti vammaisuuden perusteella saatavaan tulkkauspalveluun. Tämä osio suoritetaan pääsääntöisesti itsenäisesti verkossa, joten tarvitset hyvän nettiyhteyden, tietokoneen ja kameran. Suosittelemme Chrome-selainta, ja kaikki toiminnot eivät välttämättä sovellu mobiilisti käytettäväksi. Toisessa osassa (Tulkin ammatin perustehtävät 3 op) perehdytään tulkin ammattiin monesta näkökulmasta, aina eettisistä haasteista (Voiko tulkki kieltäytyä tulkkaamasta?) käytännön työtehtäviin (Voiko tulkki työskennellä sairaalan leikkaussalissa?) ja taitojen kehittämiseen (Millainen on hyvä tulkki?). Opetukseen kuuluu lähiopetusta kampuksella tai verkossa, sekä itsenäisesti suoritettavia tehtäviä (mm. tulkin haastattelu). Opintojakso ei vaadi edeltävää osaamista, kiinnostus tulkkauspalveluun ja tulkin työhön riittää.
TUVO1A-3004
Oletko kiinnostunut viittomakielestä? Haluaisitko oppia viittomakielen alkeita? Tämä opintojakso on sinua varten. Opintojakso johdattelee sinut viittomakielen maailmaan. Opintojaksolla harjoitellaan esittäytymistä ja tervehtimistä viittomakielellä sekä arkisten ilmausten viittomista. Tulet tutustumaan myös viittomakieltä käyttävään kieliyhteisöön ja sen moninaisuuteen. Opintojakso sopii viittomakielen alkeista kiinnostuneille sekä arkielämässään ja työssään perusviittomia tarvitseville. Opiskelijalla tulee olla tietokone ja toimiva verkkoyhteys. Opintojakson suorittaminen edellyttää oman viittomisen kuvaamista ja videoiden tallentamista verkko-oppimisympäristöön.
TUHA2-3001
Opintojaksovastaava: Outi Kuvaja Tämä opintojakso sisältää harjoittelu, joka suoritetaan viittomakielisessä toimintaympäristössä. Opintojaksolla opitaan vuorovaikutustaitoja viittomakielisessä keskustelussa. Harjaannutaan soveltamaan omaa toimintaa erilaisten toimintaympäristöjen vaatimusten mukaisesti ja yhteistyössä tilanteen mukaisten toimijoiden kanssa. Lisäksi kehitetään viittomakielen taitoa ja viittomakielialan tuntemusta. Opintojaksolla käsiteltäviä teemoja ovat mm. vuorovaikutusosaaminen, viittomakielialan työmahdollisuudet, organisaatiot ja toimijat sekä viittomakielellä kommunikointi. Opintojakso sopii henkilöille, jotka haluavat kehittää osaamistaan viittomakielessä ja/tai viittomakielisessä toimintaympäristössä toimimisessa. Opintojaksolla tarvitsee tietokoneen ja muistiinpanovälineet. Harjoittelun lisäksi opintojaksolla työskennellään Humakin verkko-opiskeluympäristössä Hoodlessa. Hoodle pohjautuu Open LMS – moderniin Moodle -tekniikkaan