Valitut rajaukset: Kesäopinto 25.5.2024 - 31.8.2024 Poista rajaukset
JAEN1-3005
Ennakointi ja strategiatyö järjestöissä –opintojakso harjaannuttaa kehittämään järjestöjä tulevaisuutta ennakoivasti ja tulevaisuustietoisesti. Opintojakson käytyään opiskelija - osaa seurata yhteiskunnallisia ja globaaleja muutosilmiöitä ja kehityssuuntia järjestöissä. - ymmärtää strategiatyön merkityksen järjestössä ja osaa kehittää strategiatyötä. - osaa toimia tulevaisuustietoisesti järjestökehittäjänä. - ymmärtää järjestöjen toiminnan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden arvioinnin sekä osaa edistää ennakoivaa ja arvioivaa toimintakulttuuria. Taso: Kehittäjä
KATU1-3009
Innovaatiotoiminta-opintojaksolla selviää, mitä innovaatio ja innovoiminen käytännössä tarkoittavat ja miten innovaatioita voi edistää työelämässä. Opintojakso antaa innovaatioprosessin läpiviemiseen tarvittavan perusosaamisen. Lisäksi opintojaksolla opitaan tulevaisuustiedon ja ennakoinnin perusteet. Opintojaksolle kannattaa tulla tutkimaan omaa innovaatiosuhdettaan ja kehittämään omaa innovativiisuuttaan. Siellä saa myös tärkeitä työelämätaitoja. Osallistumiseen ei tarvita muuta kuin nettiyhteys ja tietokoneen tavanomainen tekstinkäsittelyohjelma (Word tai vastaava). Taso: Taitaja
KATU1-3010
Innovaatiotoiminta-opintojaksolla selviää, mitä innovaatio ja innovoiminen käytännössä tarkoittavat ja miten innovaatioita voi edistää työelämässä. Opintojakso antaa innovaatioprosessin läpiviemiseen tarvittavan perusosaamisen. Lisäksi opintojaksolla opitaan tulevaisuustiedon ja ennakoinnin perusteet. Opintojaksolle kannattaa tulla tutkimaan omaa innovaatiosuhdettaan ja kehittämään omaa innovativiisuuttaan. Siellä saa myös tärkeitä työelämätaitoja. Osallistumiseen ei tarvita muuta kuin nettiyhteys ja tietokoneen tavanomainen tekstinkäsittelyohjelma (Word tai vastaava). Taso: Taitaja
KUKI1-3002
Opintojaksolla opitaan kulttuurialan englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista. Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin kulttuurituotannon koulutuksen opetussuunnitelmasta (mm. korkeakouluopiskelu, taiteet, yrittäjyys, talous, tapahtumatuotanto, kestävä kehitys, alan toimijat. Opintojakso on kattava paketti kulttuurialan englannista, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan. Opintojakso sopii kulttuurialalla ja taiteiden parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista. Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).
KUKU1-3003
Opintojaksolla opit tuntemaan taide- ja kulttuurialojen verkostoja ja rakenteita sekä tunnistamaan taidelajien monimuotoisuuden oppien arvioimaan niiden toimintaedellytyksiä. Lisäksi opit ymmärtämään taiteellisen työn ja kulttuurisen toiminnan tuotannollisia reunaehtoja. Opintojakso sopii kaikille taiteesta ja kulttuurista sekä niiden tuotannoista kiinnostuneille.
KUKU2-3004
Opintojaksolla opit tuntemaan kulttuurihallinnon ja politiikan rakenteiden ja instituutioiden toimintatavat sekä lainsäädännön. Suoritettuasi jakson kykenet argumentoimaan taiteen yhteiskunnallisesta merkittävyydestä ja pystyt kulttuuripoliittiseen vaikuttamiseen. Opintojakso sopii kaikille, joita kiinnostavat yhteiskunnan rakenteet ja kulttuuripolitiikka- ja hallinto osana niitä sekä mahdollisuudet vaikuttaa kulttuuriasioihin.
KUKU3-3001
Opintojaksolla opit tuntemaan digitaalisuuden mahdollisuuksia taide- ja kulttuurialalla ja saat perustietoa digitaalisten tuotteiden ja palveluiden tuottamisesta. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka haluaa oppia teknisen tuotannon perusteita ja oppia hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia tuotantoprosessissa. 5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta: Digitaalisen tuotannon työkalut 3 op Digitaalisen tuotannon toteutus -projekti 2 op
NUAM2-3005
Opintojaksolla opit miten nuoruus elämänvaiheena vaikuttaa ihmisen elämään, millaisia kehitystehtäviä siihen liittyy ja miten aika ja paikka vaikuttaa nuoruuteen. Opintojakso avaa nuoruuden merkitystä ikäkautena ja mahdollisuuksia, jotka vaikuttavat nuoruuden valintoihin eripaikkaisena elämänvaiheena. Opintojakso soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nuoruuden kehitystehtävistä ja se on ensimmäisiä nuorisotyön syventäviä taitaja-tason opintoja yhteisöpedagogitutkinnossa. Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten Taso: Taitaja
TUPE2-3002
Oppija-taso Mitä tulkin päässä tapahtuu tulkatessa? Kuka Suomessa saa tulkata? Tilaako poliisi kuurolle henkilölle tulkin kuulusteluun? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen tällä opintojaksolla. Perehdymme tulkkauksen historiaan (1 op) ja tarkemmin tulkkauspalveluja ohjaavaan lainsäädäntöön ja sen toteutumiseen (2 op). Lisäksi tutustumme tulkkauksen teoriaan (2 op), eli tulkkausprosessiin, tulkkauksen ja kääntämisen malleihin, ja esimerkiksi muistin merkitykseen tulkkauksessa. Opintojakso sopii tulkkauksesta ja tulkkausprosessista kiinnostuneille, sekä niille, jotka tarvitsevat työssään tietoa tulkkauspalvelun lainsäädännöllisestä pohjasta erityisesti vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun osalta. Kurssi toteutuu täysin verkossa, joten tarvitset hyvän nettiyhteyden ja tietokoneen. Suosittelemme Chrome-selainta, ja kaikki toiminnot eivät välttämättä sovellu mobiilisti käytettäväksi. Tehtävät voi pääsääntöisesti suorittaa omaan tahtiin, kurssin lopussa on tentti.
VAPHU10-3002
Opiskelijat, jotka eivät ole opiskelleet ruotsia toisena kotimaisena kielenä ja joiden kotikieli on muu kuin suomi, voivat lehtoria konsultoituaan korvata ammatilliset ruotsin opinnot tällä opintojaksolla.
VAPHU4-3002
Taso: Oppija Kompetenssit: Opiskelija: - kehittää valmiuksiaan toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa kohdekielellä - ymmärtää erilaisia kulttuureja ja osaa huomioida niitä toiminnassaan Ajoitus: Suositus ensimmäisen lukuvuoden aikana. Ennen ammatillisia ruotsin kielen opintoja Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy kommunikoimaan sekä suullisesti että kirjallisesti arkielämän tilanteissa ruotsin perusrakenteet halliten. Opintojen aikana opiskelija vahvistaa ruotsin kielen kirjallista ja suullista taitoaan suoriutuakseen muista tutkintoon kuuluvista ruotsin opinnoista. Opintojaksolla sisältöön kuuluu kielen perussanasto ja -rakenteet sekä kielitaidon soveltaminen vapaa-ajan ja työelämän tilanteisiin liittyvissä suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa. Opintojakso soveltuu erityisesti sosiaali- ja kulttuurialaa opiskeleville.
VAPHU5-3003
Taso: Oppija Kompetenssit: Opiskelija: - kehittää valmiuksiaan toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa kohdekielellä - ymmärtää erilaisia kulttuureja ja osaa huomioida niitä toiminnassaan Ajoitus: Suositeltu toisen lukuvuoden aikana. Ennen ammatillisia englannin kielen opintoja. Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy kommunikoimaan sekä suullisesti että kirjallisesti arkielämän tilanteissa englannin perusrakenteet halliten. Opintojen aikana opiskelija vahvistaa englannin kielen kirjallista ja suullista taitoaan suoriutuakseen muista tutkintoon kuuluvista englannin opinnoista. Opintojakson sisältöön kuuluu kielen perussanasto ja -rakenteet sekä kielitaidon soveltaminen vapaa-ajan ja työelämän tilanteisiin liittyvissä suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa. Opintojakso soveltuu erityisesti sosiaali- ja kulttuurialaa opiskeleville.
VAYP4-3001
Huom. Opintojakso on tarjolla vain seikkailukasvatuksen opiskelijoille.
YHJT01-3022
Opintojakso on yhteisöpedagogi- ja kulttuurituotannon koulutusten yhteinen. Yhteisöpedagogikoulutuksessa sisällöllinen painotus on myös pedagogisessa ja yhteisöllisessä johtajuudessa.
YHPE01P2-3029
Opintojakso on yhteisöpedagogi- ja tulkkikoulutusten yhteinen.
YPKI1-3004
Opintojaksolla opitaan järjestötyön ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista. Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin yhteisöpedagogikoulutuksen (järjestö- ja nuorisotyö / työyhteisöjen kehittäjä) opetussuunnitelmasta (mm. suomalainen koulutusjärjestelmä, korkeakouluopiskelu, osallistava ja toiminnallinen pedagogiikka, ihmisoikeudet, kestävä kehitys, alan toimijat). Opintojakso on kattava paketti järjestö- ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän alan ruotsia, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan. Opintojakso sopii kasvatusalalla, nuoriso- ja järjestötyön / työyhteisöjenkehittäjän parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista. Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).
YPPE1-3004
Kaipaatko tietoa ja kokemusta yhteisöllisyydestä ja yhteisöllisten oppimistilanteiden rakentamisesta? Miten huomioida erilaiset oppimiskäsitykset ja eri-ikäiset oppijat ohjaus- ja oppimistilanteita suunnitellessa? Yhteisöllinen pedagogiikka –opintojaksolla sukelletaan muun muassa sosiaalipedagogiikan, kriittisen pedagogiikan ja oppimiskäsitysten maailmaan. Opiskelija pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa, jossa tavoitteena on yksinäisyyden vähentäminen yhteisöllisen pedagogiikan avulla. Opintojakso perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista pienryhmittäin. Opintojakson voi suorittaa myös itsenäisemmin, oman aikataulun mukaan. Opintojakso kuuluu yhteisöpedagogitutkinnon ammatillisten perusopintojen Yhteisöllinen ja pedagoginen osaaminen 20op –opintojaksokokonaisuuteen. Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten. Taso: Oppija