|
Valitut rajaukset: AVOY_V_S25_KUO Poista rajaukset
KAVU2-3007
Opintojaksolla on käytössä tavoitepäivämäärät, joiden mukaan opintojakso on suositeltavaa suorittaa. Niiden tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa ja aikataulujen asettamisessa. Opintojakson kaikkia tehtäviä voi kuitenkin palauttaa vielä tavoitepäivämäärän jälkeen. Opintojakson kaikki tehtävät tulee palauttaa viimeistään 15.12.2025. Mikäli opintojaksoa ei aloita viimeistään 3.11., on suositeltavaa suorittaa opintojakso keväällä 2026. Opintojakso ei ole S2-opintojakso. Suomenkielisissä tutkinto-ohjelmissa suomen kielen ammatillisten viestintätaitojen omaksuminen edellyttää lähtötasoa B2.
KAVU1-3005
Vuorovaikutus 5 op opintojakso koostuu kahdesta osasta: Työelämän vuorovaikutustaidot (3 op) ja Kulttuurienvälinen vuorovaikutus (2op).
KATO1-3007
Opintojakso kuuluu oppija-vaiheen opintoihin. Tällä opintojaksolla luodaan pohja Humakissa suoritettaviin opintoihin. Opiskelija tutustuu Humakissa toteutettavaan pedagogiikkaan. Opintojakso antaa taitoja erilaisten digitaalisten ohjelmien käyttöön. Lisäksi opiskelija pohtii opiskelun vaatimaa resursointia.
KAKE1-3007
Oletko jo perehtynyt ekologiseen kestävyyteen ja monimuotisuuteen? Tällä opintojaksolla pääset laajentamaan osaamista sosiaaliseen ja kulttuuriseen kestävyyteen sekä saavutettavuuteen. Opintojakson jälkeen tunnistat kestävän kehityksen periaatteet ja tietopohjan ja osaat määritellä erityisesti sosiaalisia ja kulttuurisia kestävyyshaasteita. Lisäksi opit tunnistamaan saavutettavan ja vastuullisen toiminnan periaatteet. Monipuolisten tehtävien avulla voit arvioida olemassa olevaa ekososiaalista osaamistasi ja pääset pohtimaan omaa arkeasi kestävän kehityksen näkökulmista. Samalla hankit tulevaisuuden työelämän keskeisiä taitoja vahvistamalla kestävän kehityksen osaamistasi. Verkossa omaan tahtiin suoritettava opintojakso vaatii opiskelijalta pääsyä internetiin, tietokoneen ja opiskeluun tarkoitettujen ohjelmien (hoodle, zoom/teams) käyttöä. Opintojakso sopii kaikille kestävästä kehittämisestä kiinnostuneille..
YPTY1-3013
Tällä opintojaksolla opiskelija perehtyy yhteisöpedagogin työtehtäviin, työkenttiin, urapolkuihin ja ydinosaamisalueisiin. Opiskelija saa perustiedot yhteisöpedagogin arvopohjasta ja tietoperustasta. Opiskelija ymmärtää yhteisöpedagogin työn merkityksen osana yhteiskuntaa. Opiskelija tutustuu työyhteisöjen kehittämiseen, nuorisotyöhön, järjestötyöhön ja seikkailukasvatukseen yhteisöpedagogin työkenttinä. Opintokokonaisuus luo pohjaa yhteisöpedagogin työotteelle ja ammatilliselle toimijuudelle.
YPPE2-3015
Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ohjaamisesta ja ryhmistä? Entä mistä on kyse, kun puhutaan toiminnallisista menetelmistä? Miten rakennetaan tavoitteellinen toiminnallinen ohjaustuokio? Ja millaisia turvallisuusnäkökohtia on tarve huomioida? Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät -opintojaksolla perehdytään ryhmäteorioihin ja ohjaamisen perusasioihin, ja opetellaan rakentamaan hyvä toiminnallinen ohjauskokonaisuus turvallisuusasiat huomioiden. Jaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan toiminnallista ohjausta ja harjoittelemaan ohjaajan roolia. Jakson aikana pohditaan ja reflektoidaan omaa ohjaajuutta ja sen kehittymistä. Opintojakso perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista pienryhmittäin. Opintojakson voi suorittaa myös itsenäisemmin, oman aikataulun mukaan. Opintojakso kuuluu yhteisöpedagogitutkinnon ammatillisten perusopintojen Yhteisöllinen ja pedagoginen osaaminen 20 op -opintojaksokokonaisuuteen. Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten.
YPPE3-3008
Opintojaksolla perehdytään toimijuuden ja osallisuuden edistämisen peruskäsitteisiin sekä niiden soveltamiseen käytännössä. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on ymmärrys siitä kuinka erilaiset toimintaympäristöt, yhteisöt, kulttuurit ja yhteiskunnalliset rakenteet ovat yhteydessä toimijuuden vahvistamiseen sekä yksilö-että yhteisötasolla. Ymmärrys osallisuuden yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikuttamisen kanavien ja keinojen tunteminen ovat yhteiskunnallisesti aktiivisen tiedostavan kansalaisen perustaitoja.
YPPE4-3010
Haluatko tietää lisää ihmisoikeuksista ja moninaisuuden edistämisestä? Haluatko oppia arvioimaan ammatillista suhdettasi moninaisuuteen ja moniarvoisuuteen? Jos vastasit kyllä, niin tämä opintojakso on juuri sinua varten. Tämä opintojakso tarjoaa sinulle arvokkaita taitoja ja näkökulmia, jotka auttavat sinua tunnistamaan ja arvioimaan yhteiskunnan ja yhteisöjen moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Opit myös näkemään, miten voit omalla ammatillisella panoksellasi edistää tasa-arvoa, ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja kotoutumista käytännön työssäsi. Opintojakson sisältö tarjoaa katsauksen kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin, kansallisiin lakeihin ja säädöksiin, jotka koskevat tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä. Lisäksi opit käytännön taitoja, kuten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelua, jotka ovat välttämättömiä nykyaikaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa. Ota askel kohti monimuotoisempaa ja inklusiivisempaa tulevaisuutta – ilmoittaudu mukaan tälle opintojaksolle ja aloita matkasi kohti yhdenvertaisempaa huomista!
YPPE1-3011
Opintojaksovastaava on Eeva Mäntylä Opiskelijan suositellaan suorittavan YPPE2 Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät ennen tätä opintojaksoa, sillä tällä opintojaksolla syvennytään yhteisöllisen pedagogiikan taustateorioihin ja tavoitteena on oppia ja saada kokemusta niiden soveltamisesta osana ohjaustyötä. Tällä opintojaksolla emme lähde ohjaustyön ja ohjauksen suunnittelun perusteista liikkeelle. Opiskelijan edellytetään tutustuvan opintojakson verkkoalustaan ja mahdollisiin ennakkotehtäviin ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää. Opintojakson tehtävien viimeiset palautuspäivät voivat olla ennen opintojakson päättymispäivää. Tehtävien palautuspäivät ilmoitetaan Hoodlessa. Opintojakso korvaa aiemman opetussuunnitelman (2018-2023) Osallistan pedagogiikan opintojakson.