|
Valitut rajaukset: AVOY_V_S23 Poista rajaukset
YPTY1-3006
Tällä opintojaksolla opiskelija perehtyy yhteisöpedagogin työtehtäviin, työkenttiin, urapolkuihin ja ydinosaamisalueisiin. Opiskelija saa perustiedot yhteisöpedagogin arvopohjasta ja tietoperustasta. Opiskelija ymmärtää yhteisöpedagogin työn merkityksen osana yhteiskuntaa. Opiskelija tutustuu työyhteisöjen kehittämiseen, nuorisotyöhön, järjestötyöhön ja seikkailukasvatukseen yhteisöpedagogin työkenttinä. Opintokokonaisuus luo pohjaa yhteisöpedagogin työotteelle ja ammatilliselle toimijuudelle.
YPPE2-3009
Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ohjaamisesta ja ryhmistä? Entä mistä on kyse, kun puhutaan toiminnallisista menetelmistä? Miten rakennetaan tavoitteellinen toiminnallinen ohjaustuokio? Ja millaisia turvallisuusnäkökohtia on tarve huomioida? Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät -opintojaksolla perehdytään ryhmäteorioihin ja ohjaamisen perusasioihin, ja opetellaan rakentamaan hyvä toiminnallinen ohjauskokonaisuus turvallisuusasiat huomioiden. Jaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan toiminnallista ohjausta ja harjoittelemaan ohjaajan roolia. Jakson aikana pohditaan ja reflektoidaan omaa ohjaajuutta ja sen kehittymistä. Opintojakso perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista pienryhmittäin. Opintojakson voi suorittaa myös itsenäisemmin, oman aikataulun mukaan. Opintojakso kuuluu yhteisöpedagogitutkinnon ammatillisten perusopintojen Yhteisöllinen ja pedagoginen osaaminen 20 op -opintojaksokokonaisuuteen. Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten.
YPPE3-3006
Opintojaksolla perehdytään toimijuuden ja osallisuuden edistämisen peruskäsitteisiin sekä niiden soveltamiseen käytännössä. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on ymmärrys siitä kuinka erilaiset toimintaympäristöt, yhteisöt, kulttuurit ja yhteiskunnalliset rakenteet ovat yhteydessä toimijuuden vahvistamiseen sekä yksilö-että yhteisötasolla. Ymmärrys osallisuuden yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikuttamisen kanavien ja keinojen tunteminen ovat yhteiskunnallisesti aktiivisen tiedostavan kansalaisen perustaitoja.
KAKE1-3004
Oletko jo perehtynyt ekologiseen kestävyyteen ja monimuotisuuteen? Tällä opintojaksolla pääset laajentamaan osaamista sosiaaliseen ja kulttuuriseen kestävyyteen sekä saavutettavuuteen. Opintojakson jälkeen tunnistat kestävän kehityksen periaatteet ja tietopohjan ja osaat määritellä erityisesti sosiaalisia ja kulttuurisia kestävyyshaasteita. Lisäksi opit tunnistamaan saavutettavan ja vastuullisen toiminnan periaatteet. Monipuolisten tehtävien avulla voit arvioida olemassa olevaa ekososiaalista osaamistasi ja pääset pohtimaan omaa arkeasi kestävän kehityksen näkökulmista. Samalla hankit tulevaisuuden työelämän keskeisiä taitoja vahvistamalla kestävän kehityksen osaamistasi. Verkossa omaan tahtiin suoritettava opintojakso vaatii opiskelijalta pääsyä internetiin, tietokoneen ja opiskeluun tarkoitettujen ohjelmien (hoodle, zoom/teams) käyttöä. Opintojakso sopii kaikille kestävästä kehittämisestä kiinnostuneille.
KATU1-3011
Tälle opintojaksolle saavat ilmoittautua kaikki ne opiskelijat, joiden opetussuunnitelmaan kyseinen opinto kuuluu. Tämä siis siitä huolimatta, onko oma saapumiserä listattu koodina tämän opinnon yhteyteen. Opintojakson opintovastaava on Minna Hautio. Innovaatiotoiminta-opintojaksossa opitaan, mitä tulevaisuuden ennakointi tarkoittaa ja miten sitä tehdään. Lisäksi selviää, mitä innovaatio ja innovoiminen käytännössä tarkoittavat ja miten innovaatioita voi edistää työelämässä. Opintojakso antaa innovaatioprosessin läpiviemiseen tarvittavan perusosaamisen. Lisäksi opintojaksolla opitaan tulevaisuustiedon ja ennakoinnin perusteet. Opintojaksolle kannattaa tulla tutkimaan omaa innovaatiosuhdettaan ja kehittämään omaa innovatiiviisuuttaan. Siellä saa myös tärkeitä työelämätaitoja. Erityisiä lähtötasovaatimuksia ei ole. Opintojaksolle hyväksytään max. 200 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
KAKE2-3003
Haluatko syventyä kestävän kehityksen käytäntöihin? Tämä opintojakson jälkeen opiskelija osaa soveltaa omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen. Hän osaa myös analysoida ja luoda kestäviä toimintaratkaisuja omalle alalleen. Opintojaksolla käsitellään arvoja ja eettisyyttä asiantuntijatyössä sekä kestävän kehityksen edistämistä käytännön toimin. Opintojaksolla kehittyvät kompetenssit ovat: Eettisyys, kestävä kehitys, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus. Kestävän maailman rakentajat opintojaksolla tarvitset tietokoneen, toimivan verkkoyhteyden sekä mikrofonin ja kameran..
KATU2-3004
Opintojakso on suoritettavissa ajalla 5.8.2024-31.7.2025.
KATU4-3001
Opintojakson vastuulehtorina toimii Markus Suomi (markus.suomi@humak.fi).
YPPE1-3008
Opintojaksovastaava on Eeva Mäntylä Humakin tutkinto-opiskelijat: Opiskelijan suositellaan suorittavan YPPE2 Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät ennen tätä opintojaksoa, sillä tällä opintojaksolla syvennytään yhteisöllisen pedagogiikan taustateorioihin ja tavoitteena on oppia ja saada kokemusta niiden soveltamisesta osana ohjaustyötä. Tällä opintojaksolla emme lähde ohjaustyön ja ohjauksen suunnittelun perusteista liikkeelle. Opiskelijan edellytetään tutustuvan opintojakson verkkoalustaan ja mahdollisiin ennakkotehtäviin ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää. Opintojakson tehtävien viimeiset palautuspäivät voivat olla ennen opintojakson päättymispäivää. Tehtävien palautuspäivät ilmoitetaan Hoodlessa. Opintojakso korvaa aiemman opetussuunnitelman (2018-2023) Osallistan pedagogiikan opintojakson.
NUAM2-3002
Opintojakson kehittämisestä vastaava lehtori on Anna-Maija Riutta, ja hän on vastuulehtorina myös Helsingin kampuksella ja verkkototeutuksella yhdessä Maarit Honkonen-Seppälän kanssa. Turun kampuksella vastuulehtorina on Tiina Heimo, Jyväskylässä Maarit Honkonen-Seppälä, ja Kuopion kampuksella Anniina Aunola. Yhteys sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi Opintojaksolla opit miten nuoruus elämänvaiheena vaikuttaa ihmisen elämään, millaisia kehitystehtäviä siihen liittyy ja miten aika ja paikka vaikuttaa nuoruuteen. Opintojakso avaa nuoruuden merkitystä ikäkautena ja mahdollisuuksia, jotka vaikuttavat nuoruuden valintoihin eripaikkaisena elämänvaiheena. Opintojakso soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nuoruuden kehitystehtävistä ja se on ensimmäisiä nuorisotyön syventäviä taitaja-tason opintoja yhteisöpedagogitutkinnossa. Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten.
JAMU1-3004
Opintojaksolla keskitytään järjestön talouteen ja hallintoon järjestötoiminnan kokonaisuuden näkökulmasta. Tavoitteena on antaa opiskelijoille vahva perusta järjestöjen toiminnan ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Opintojakso tarkastelee järjestötoimintaa yhdistystasoisten ja yhteiskunnallisten tehtävien kautta. Opintojakso käsittelee yhdistyslainsäädäntöä järjestötoimintaa ohjaavana tekijänä. Opintojakso antaa valmiuksia järjestötoiminnan sekä järjestötalouden suunnitteluun, toteutukseen sekä näiden suhteiden vaikutusten arviointiin. Erityisesti pureudumme järjestötalouden suunnitteluun; tutustutaan taloudenhallinnon avainlukuihin ja niiden tulkintaan sekä suunnitelmalliseen taloudenhoitoon järjestössä. Opintojaksolla tutustutaan järjestöjen palvelutuotantoon ja sen erityispiirteisiin. Käsittelemme järjestölähtöisten palvelumuotoilun piirteitä ja miten muotoiluajattelua järjestöissä voidaan soveltaa. Myös hanketoiminnalla on järjestöjen kehittämisessä merkittävä rooli ja tutustumme järjestölähtöisten hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Tämä opintojakso kuuluu tutkinto-opiskelijoilla kokonaisuuteen; Järjestöt muutoksessa (20 op) ja on taitaja- tasoinen, järjestötyön suuntautumisopinto. Järjestöt muutoksessa - suuntautumisopintoja ovat Järjestöt yhteisöinä 5 op sekä Ammatillinen työ järjestöissä 10 op (Harjoittelu). Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot: Tutkinto-opiskelijoilla lähtötasovaatimuksena on Ammatilliset perusopinnot, josta erityisesti opintojakso Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen 10 op Avoimen opiskelijoilla ei ole lähtötasovaatimuksia Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena kaksi kertaa; syksyllä 2024 ja keväällä 2025.
JAMU2-3001
Opintojaksovastaava on lehtori Anna Pikala Opintojaksoa suositellaan suoritettavaksi järjestötyön ensimmäisiksi opinnoiksi. Opintojaksolla opit tärkeät perustiedot ja -taidot ammatillisesta järjestötyöstä. Opit tunnistamaan kansalaistoiminnan, vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöllisen toiminnan roolin ja piirteet sekä myös niiden merkityksen ja motiivit ja uudet mahdollisuudet ammatillisessa järjestötyössä. Opit myös löytämään tietoa järjestöistä monimuotoisina yhteisöinä sekä lähdemateriaalista että haastattelemalla järjestö-, yhdistys- tai kansalaistoimintatoimijaa. Opintojakso tarjoaa tietoa, työkaluja ja taitoja, jotta osaat sekä opintojaksolla että tulevaisuudessa tunnistaa ja ratkaista yhteisöllisiä kansalaistoimintaan ja vapaaehtoistoimintaan liittyviä kehitystarpeita. Opintojaksolla vahvistat järjestötyöosaamistasi ja kehität tietojasi kansalaistoiminnasta ja vapaaehtoistoiminnasta, jotta voit entistä paremmin osallistua toimialan ajankohtaiseen keskusteluun nyt ja tulevaisuudessa. Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot: Tutkinto-opiskelijoilla lähtötasovaatimuksena on Ammatilliset perusopinnot, josta erityisesti opintojakso Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen 10 op Avoimen opiskelijoilla ei ole lähtötasovaatimuksia Lukuvuonna 24–25 opintojakso toteutetaan kaksi kertaa verkko-opetuksena syksyllä 2024 ja keväällä 2025.
VAYP3-3002
Haluatko oppia suunnittelemaan nuorisotyöllistä pelitoimintaa? Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin suunnittelumalleihin ja laatukriteereihin sekä kurkataan pelitoiminnan tulevaisuuteen. Lisäksi pohditaan nuorten aktiivisia rooleja nuorisotyöllisen pelitoiminnan toteuttamisessa. Opintojaksolla on myös mahdollisuus syventyä itseään kiinnostavaan teemaan, mm. roolipelaamiseen, esportsiin tai pelillistämiseen. Opiskelijapalautteita syksyltä 2023: "Mielenkiintoiset aiheet sekä podcastit tehtävissä olivat mukava lisä lukemistojen rinnalle. Webinaarien vieraat oli hyvin valittu ja heiltä sai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Opin todella paljon uutta ja opintojakso vahvisti jo tietämääni halua työllistyä pelikasvatuksen puolelle! :)" "Monipuolinen materiaali ja hyvät vierailijat." "Paljon uusia näkökulmia ja materiaalia tulevaisuutta varten." "Aion ehdottomasti suositella tätä opintojaksoa meidän muutamalle uudemmalle työntekijälle, joita kiinnostaa pelitoiminta, mutta tieto/taitotaso ei ole vielä kovin hyvä."
JAMU1-3007
Opintojaksolla keskitytään järjestön talouteen ja hallintoon järjestötoiminnan kokonaisuuden näkökulmasta. Tavoitteena on antaa opiskelijoille vahva perusta järjestöjen toiminnan ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Opintojakso tarkastelee järjestötoimintaa yhdistystasoisten ja yhteiskunnallisten tehtävien kautta. Opintojakso käsittelee yhdistyslainsäädäntöä järjestötoimintaa ohjaavana tekijänä. Opintojakso antaa valmiuksia järjestötoiminnan sekä järjestötalouden suunnitteluun, toteutukseen sekä näiden suhteiden vaikutusten arviointiin. Erityisesti pureudumme järjestötalouden suunnitteluun; tutustutaan taloudenhallinnon avainlukuihin ja niiden tulkintaan sekä suunnitelmalliseen taloudenhoitoon järjestössä. Opintojaksolla tutustutaan järjestöjen palvelutuotantoon ja sen erityispiirteisiin. Käsittelemme järjestölähtöisten palvelumuotoilun piirteitä ja miten muotoiluajattelua järjestöissä voidaan soveltaa. Myös hanketoiminnalla on järjestöjen kehittämisessä merkittävä rooli ja tutustumme järjestölähtöisten hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Tämä opintojakso kuuluu tutkinto-opiskelijoilla kokonaisuuteen; Järjestöt muutoksessa (20 op) ja on taitaja- tasoinen, järjestötyön suuntautumisopinto. Järjestöt muutoksessa - suuntautumisopintoja ovat Järjestöt yhteisöinä 5 op sekä Ammatillinen työ järjestöissä 10 op (Harjoittelu). Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot: Tutkinto-opiskelijoilla lähtötasovaatimuksena on Ammatilliset perusopinnot, josta erityisesti opintojakso Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen 10 op Avoimen opiskelijoilla ei ole lähtötasovaatimuksia Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena ajalla 15.9.2025 - 31.7.2026