|
Valitut rajaukset: AVOT_V_S25_KUO Poista rajaukset
KATO2B-3003
Urasuunnittelu 2 op opintojakso kuuluu AMK-tutkintojen kaikkien koulutusten yhteisiin opintoihin. Opintojakson voi suorittaa vain oman hakukohteen (saapumisryhmän) mukaisesti. Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja. Opintojakso on polku-opiskelijoille tarkoitettu osa Urasuunnittelu 5 op. Mikäli opiskelija jatkaa tutkinto-opiskelijana, tämä opintojakso katsotaan osaksi tutkinto-opintojen Urasuunnittelu-opintojaksoa. Opintojakson eteneminen Opintojakso on on rakennettu opintojesi etenemisen tahtiin. Opintojakso aloitetaan Oppija -välilehdeltä. Tällöin käynnistyy opintojesi valmennus. Voit palata tämän osuuden teemoihin milloin vain opintojesi edetessä. Taitaja -välilehti sijoittuu opintojesi keskimmäiseen vaiheeseen. Tällöin jo yksilöllinen opintopolkusi on alkanut rakentua. Kaikki opintojakson vaiheet sisältävät opintojakson tavoitteisiin suuntaavia itsenäisiä tehtäviä. Opintojen loppuvaiheessa etenet Kehittäjä -välilehdelle, jonka tehtävät haastavat edelleen pohtimaan urapolkuasi. Tämän osion lopuksi osallistut päättökeskusteluun, jonka myötä opintojakso arvioidaan suoritetuksi.
TUSA1-3003
Opintojaksolla perehdytään eri tavoin kielen moninaisuuteen ja erilaisiin kielikäsityksiin sekä kielen, kulttuurin ja identiteettien väliseen suhteeseen. Opintojaksolla tarkastellaan myös omaa suhdetta kieliin, vähemmistökieliä sekä perehdytään viitotun ja puhutun kielen piirteisiin. Monikielisyys sekä kielelliset resurssit ovat tärkeä osa opintojakson sisältöjä. Opintojakso sopii kaikille kielistä kiinnostuneille. Opintojakso antaa hyvät perusvalmiudet kieliopintojen jatkamiseen. Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja.
TUSA2-3003
Opintojaksolla syvennetään ymmärrystä kielestä teknologian näkökulmasta. Opintojaksolla tehdään ryhmässä dokumentti, jonka tekeminen vaatii sitoutumista. Tässä tehtävässä opiskelija kokeilee ja harjoittelee käytännössä esimerkiksi tekstitystyökalujen käyttämistä ja editointia itsenäisesti ja ryhmässä. Opintojakso antaa valmiuksia myös teknologisten välineiden käyttämiseen opintojen aikana.
TUKO4-3003
Opintojaksolla opitaan kirjoitetun ja puhutun selkokielen perusteita sekä selkoilmaisun tekijöitä. Opintojakso antaa työkaluja selkokielen tuottamiseen ja kehittämiseen edelleen. Opintojakso sopii kaikille, jotka haluavat saada tietoa selkoilmaisun perusteista. Opintojakso soveltuu hyvin etenkin opetus-, kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoille sekä kaikille, jotka esimerkiksi työssään voivat hyötyä selkokielen ja selkovuorovaikutuksen osaamisesta. Opintojaksolla ei vaadita aiempaa osaamista, mutta opintojakson tehtävät edellyttävät paneutumista tehtävien tekemiseen ja aineistoihin perehtymiseen.
TUKO3-3003
Oppija-taso 5 op:n opintojakso muodostuu osista - Tukiviittomien perusteet 2 op - Viitotun puheen perusteet 1 op - Kehollisuus vuorovaikutuksessa 2 op Opintojaksolla opiskelija oppii käyttämään viitottuja kommunikointikeinoja kuten tukiviittomia ja viitottua puhetta. Tukiviittomia ja viitottua puhetta opiskellaan teoriassa ja käytännössä. Opintojen aikana tutustutaan sosiaalishaptisen ja taktiilin kommunikaation perusasioihin sekä kehollisuuden merkitykseen vuorovaikutuksessa. Opintojakso soveltuu mainiosti esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan-, sekä kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Tarvitset opintojaksolla tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden.
TUPE1-3003
Opintojakso ei vaadi edeltävää osaamista, kiinnostus tulkkauspalveluun ja tulkin työhön riittää.
TUKO1-3003
Oppija-taso 5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta: - Erilaisilla keinoilla kommunikoivat ihmiset yhteiskunnassamme 3 op - Aistien merkitys vuorovaikutuksessa 2 op Jakson jälkeen opiskelija osaa tunnistaa ja huomioida vuorovaikutustilanteiden kielellistä moninaisuutta. Jakso antaa eväitä erilaisten kielellisten tarpeiden ja kommunikointikeinojen tunnistamiseen vuorovaikutustilanteissa. Myös aistien merkitys vuorovaikutuksessa tulee tutuksi. Aisteja tarkastellaan erityisesti kuulon, näön ja tuntoaistin osalta. Tarvitset opintojaksolla tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden.
TUKO2-3004
Oppija-taso 5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta: - Kuvakommunikointi ja muut graafiset kommunikointikeinot 3 op - Kommunikoinnin apuvälineet ja kommunikointisovellukset 2 op Opintojaksolla opiskelija oppii ymmärtämään kuvakommunikoinnin ja graafisen kommunikoinnin periaatteita. Jaksolla opitaan myös merkkiopin perusteita. Opintojaksolla opiskelija oppii käyttämään kommunikoinnin apuvälineitä ja sovelluksia vuorovaikutustilanteissa. Jaksolla harjoitellaan esimerkiksi kommunikointikansioiden käyttöä. Jaksolla tutustutaan myös kuulon ja näön yleisimpiin apuvälineisiin. Tarvitset opintojaksolla tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden.
KAVU2-3007
Opintojaksolla on käytössä tavoitepäivämäärät, joiden mukaan opintojakso on suositeltavaa suorittaa. Niiden tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa ja aikataulujen asettamisessa. Opintojakson kaikkia tehtäviä voi kuitenkin palauttaa vielä tavoitepäivämäärän jälkeen. Opintojakson kaikki tehtävät tulee palauttaa viimeistään 15.12.2025. Mikäli opintojaksoa ei aloita viimeistään 3.11., on suositeltavaa suorittaa opintojakso keväällä 2026. Opintojakso ei ole S2-opintojakso. Suomenkielisissä tutkinto-ohjelmissa suomen kielen ammatillisten viestintätaitojen omaksuminen edellyttää lähtötasoa B2.
KATO1-3007
Opintojakso kuuluu oppija-vaiheen opintoihin. Tällä opintojaksolla luodaan pohja Humakissa suoritettaviin opintoihin. Opiskelija tutustuu Humakissa toteutettavaan pedagogiikkaan. Opintojakso antaa taitoja erilaisten digitaalisten ohjelmien käyttöön. Lisäksi opiskelija pohtii opiskelun vaatimaa resursointia.
VAPTU5-3006
Kurssin tavoitteena on kehittää vuorovaikutustaitoja erityisesti kielellisen saavutettavuuden näkökulmasta. Tavoitteena on antaa johdanto siihen, miten helpottaa viestintää ja edistää kielellistä saavutettavuutta työskenneltäessä henkilöiden kanssa, joiden vuorovaikutusmahdollisuudet ovat heikentyneet esimerkiksi kuulon ongelmien vuoksi tai joiden kielelliset resurssit ovat yhteiskunnassa marginaalisessa asemassa (esim. viittomakielen käyttäjät).