|
Valitut rajaukset: AVOK_RELOAD_S24_K25 Poista rajaukset
KUAVOE2-3001
Opintojaksolla opit miten luovilla aloilla rakennetaan liiketoimintaa, joka synnyttää vaikuttavuutta ympäröivään yhteiskuntaan ja on taloudellisesti kestävää. Vastuullisuus liittyy läpileikkaavasti yritystoiminnan kaikkiin osa-alueisiin ja laajemmin koko yhteiskuntaan. Vastuullisuuteen kuuluu kaikki se toiminta, jolla edistetään kestävää kehitystä. Planetaarinen ajattelu haastaa meitä muuttamaan liiketoiminnan peruslähtökohtia. Kulttuuri- ja luovien alojen tuotteilla, palveluilla ja sisällöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla kestävän kasvun rakentamisen edelläkävijöitä. Sisällöt voivat olla yhtä aikaa merkityksellisiä, vaikuttavia sekä taloudellisesti kestäviä. Opintojakson suoritettuasi ymmärrät mistä kestävän kasvun tekijät koostuvat. Hahmotat miten luovat alat voivat käytännössä olla rakentamassa kestävää kansainvälistä vientiliiketoimintaa sekä miten toiminnan vaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan. Osaamistavoitteet: Tunnistaa kestävään kasvuun pohjautuvia liiketoimintamahdollisuuksia luovilla aloilla Ymmärtää miten tuotteista ja palveluista rakennetaan kestävää, vaikuttavaa ja merkityksellistä liiketoimintaa Osata suunnitella vastuullisesti tuotettuja sekä eettisesti kestäviä ja taloudellisesti kannattavia tuotteita ja palveluita Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE8-3001
Opi tunnistamaan mistä luovien alojen monistettavien sisältöjen sekä konkreettisten tuotteiden arvon muodostamisen tekijät rakentuvat ja omaksu niihin liittyvien käyttöoikeuksien hinnoittelun periaatteet. Oikein hinnoitellut luovien sisältöjen ja tuotteiden käyttöoikeudet luovat merkittäviä tulonlähteitä ja mahdollistavat liiketoiminnan skaalautumisen. Käyttöoikeuksien hinnoittelun opintojaksolla pureudutaan tarkemmin tekijänoikeuksien ja käyttöoikeuksien strategiseen hinnoitteluun tavalla, joka maksimoi luovan työn arvoa. Opintojakson sisällöt tarjoavat tietoa siihen, miten immateriaalioikeuksiin rakennetaan pitkäkestoista arvoa sekä miten oikeanlainen hinnoittelustrategia luo merkittävää kilpailuetua. Opintojaksolla tuodaan esiin konkreettisia menetelmiä ja esimerkkejä käyttöoikeuksien hinnoittelun tueksi, joita voidaan soveltaa yritystoiminnan käytännön toimenpiteissä. Osaamistavoitteet Ymmärtää käyttöoikeuksien hinnoittelun ja IPR-liiketoiminnan kokonaiskuva luovilla aloilla Hahmottaa mitkä asiat vaikuttavat luovan alan yrityksen sekä sisältöjen ja tuotteiden arvon muodostumiseen Hallita käyttöoikeuksien hinnoittelun mekanismit ja hinnan muodostumisen periaatteet Kenelle Opintojakso soveltuu luovien alojen monistettavien sisältöjen tai konkreettisten tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen vientiliiketoimintaa harjoittaville toimijoille, jotka haluavat syventää ja kehittää käyttöoikeuksien hinnoitteluun liittyvänä ammatillista osaamistaan. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE7-3001
Opi viestimään vastuullisuudesta vakuuttavasti ja vaikuttavasti Vastuullisuudesta viestiminen on noussut erittäin tärkeäksi tekijäksi osana yritysten vakuuttavaa ja vaikuttavaa viestintää. Kuluttajat ja yritysasiakkaat ovat entistä tietoisempia vastuullisuuskysymyksistä ja ostopäätökset pohjautuvat merkittävässä määrin näihin tekijöihin. Asiakkaiden lisäksi myös yritysten sidosryhmät ja kumppanit ovat kiinnostuneita yrityksen vastuullisuudesta, josta tulee voida viestiä vakuuttavasti. Yritysten on tällöin kiinnitettävä yhä enemmän huomiota vastuullisuusviestinnän toteuttamiseen. Vastuullisuusviestintä- opintojaksolla perehdymme siihen, mitä vastuullisuusviestintä todella on ja miksi vastuullisuusviestintä on noussut keskeiseksi osaksi yritysten toimintaa. Opintojaksolla käsitellään vastuullisuusviestintää koskevaa lainsäädäntöä ja itsesääntelyä, harhaanjohtavaa markkinointia koskevaa sääntelyä sekä luovien alojen toimialakohtaisia erityisvaatimuksia. Lisäksi opintojaksolla syvennytään vastuullisuusviestinnän käytännön toimenpiteiden suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Osaamistavoitteet Ymmärtää vastuullisuusviestinnän merkitys yritystoiminnassa Tunnistaa vastuullisuusviestinnän keskeinen lainsäädäntö ja sääntelyn periaatteet Tunnistaa viherpesun riskit ja osata välttää ne viestinnässä Hallita vastuullisuusviestinnän suunnittelu ja käytännön toteutuksen parhaat käytänteet Kenelle Opintojakso soveltuu luovien sisältöjen, palveluiden tai tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen ammattilaisille, jotka haluavat oppia lisää vastuullisuusviestinnän suunnittelusta ja käytännön toteutukseen liittyvistä toimintatavoista. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE10-3001
Opi ymmärtämään digitaalisten tuotantoympäristöjen erityispiirteitä sekä kehittämään tuottajaosaamistasi tulevaisuuden digiympäristöissä. Opintojakso johdattaa sinut digitaalisten tuotantoympäristöjen monipuoliseen maailmaan. Digitalisaatiokehitys on mullistanut luovien alojen tuotantoprosesseja sekä tuottajuuden tapoja. Tuottajan rooli on muuttunut monialaiseksi digitaalisten työkalujen sekä ekosysteemien hallitsijaksi. Tuottajan on ymmärrettävä tämän päivän liiketoiminnassa digitaalisten tuotantoympäristöjen sekä erilaisten alustojen toiminnallisuudet ja hyödyntämisen mahdollisuudet osana liiketoimintaa. Opintojakson aikana opit hallitsemaan digitaalisessa ympäristössä tapahtuvan tuotannon keskeisiä taitoja, ymmärtämään digitaalisten tuotantoympäristöjen erityispiirteitä sekä soveltamaan uusia teknologioita käytäntöön osana tuottajuutta. Opi tunnistamaan toimintaa muuttavat ja kehittävät teknologiset mahdollisuudet ja integroimaan ne älykkäästi osaksi tuotantoja! Osaamistavoitteet Ymmärtää mitä mahdollisuuksia digiympäristöjen hyödyntäminen voi tarjota sisältöjen tai tuotteiden jakeluun Hahmottaa millaisia digiympäristöjä ja teknologioita osana tuottajan toimintaa voidaan hyödyntää Hallita käytännössä millaisia tuottajuuden tapoja digiympäristöissä voidaan soveltaa Kenelle Opintojakso soveltuu luovien alojen monistettavien sisältöjen tai konkreettisten tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen liiketoimintaa harjoittaville toimijoille, jotka haluavat syventää ja kehittää digitaalisten ympäristöjen, teknologioiden ja erilaisten alustojen hyödyntämisen mahdollisuuksia sekä niihin liittyvää ammatillista osaamistaan. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE9-3001
Opi tunnistamaan yrityksesi keskeiset immateriaalioikeuksien tekijät sekä oikeuksien kaupallistamisen mahdollisuudet vientiliiketoiminnassa. Immateriaali- eli IP-oikeuksia (Intellectual Property) voidaan yrityksissä hyödyntää kansainvälisen kasvun perustana. IP-oikeudet voivat liittyä niin tuotteisiin, palveluihin, sisältöihin kuin brändeihin. Aineettomien oikeuksien hyödyntäminen ja IP-pohjainen liiketoiminta edellyttävät IP:n tunnistamista sekä ymmärrystä oikeuksien hallinnasta, luovuttamisesta ja sopimisesta. IPR ja sopimukset vientiliiketoiminnassa opintojakso tarjoaa katsauksen IP-oikeuksiin, IP-pohjaisen liiketoiminnan rakentumiseen sekä sopimuskäytäntöihin. Opit immateriaalioikeuksiin liittyvät keskeiset tekijät, tunnistamaan yrityksessä syntyviä IP:n alaisia sisältöjä ja niiden hyödyntämistä liiketoiminnassa. Luot ymmärrystä oikeuksien hyödyntämiseen ja myymiseen liittyvistä sopimuksista kaupallisesta ja lakiteknisestä näkökulmasta. Osaamistavoitteet Ymmärtää ja tunnistaa keskeiset yrityksen toiminnasta syntyvät immateriaalioikeudet Hahmottaa IP-oikeuksien liiketoiminnalliset hyödyntämisen mahdollisuudet Hallita IP-oikeuksien kaupallisten sopimusten laadinnan periaatteet Kenelle Opintojakso soveltuu luovien alojen monistettavien sisältöjen tai konkreettisten tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen vientiliiketoimintaa harjoittaville toimijoille, jotka haluavat syventää ja kehittää immateriaalioikeuksien kaupalliseen hyödyntämiseen liittyvää ammatillista osaamistaan. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE12-3001
Opi johtamaan luovan alan liiketoimintaa tietoon pohjautuen. Tietoon pohjautuva päätöksenteko on yhä tärkeämmässä roolissa tämän päivän luovan alan liiketoiminnan johtamisessa. Erilaista tietoa ja dataa on saatavilla lukuisista eri lähteistä lähes loputtomasti. Liiketoiminnan johtamisen osalta tällöin on tärkeää tunnistaa strategisen toiminnan kehittämisen näkökulmasta kaikkein merkityksellisin tieto. Eri tietolähteistä saatava tieto, sen kokoaminen sekä laadukas hyödyntäminen luovat organisaatioille parempia edellytyksiä tulevaisuuden ennakointiin ja liiketoiminnan johtamiseen. Ennakointia datalla opintojakso avaa tarkemmin tiedolla johtamisen periaatteet sekä hyödyntämisen mahdollisuudet luovan alan yrityksissä. Opit miten tietoa voidaan koota ja kartoittaa sekä miten luovan alan yritys voi toteuttaa yhteistyötä tiedon hankinnassa eri tutkimusorganisaatioiden ja korkeakoulujen kanssa. Lisäksi opit tunnistamaan miten saatavaa tietoa voidaan hyödyntää ja soveltaa parhaiten oman toiminnan kehittämisen tukena. Osaamistavoitteet Opiskelija: - ymmärtää tiedolla johtamisen periaatteet sekä hyödyntämisen mahdollisuudet luovan alan yrityksissä ja organisaatioissa - hallitsee mistä kaikista toiminnoista tietoa syntyy sekä miten saatavaa tietoa kartoitetaan ja kootaan - osaa soveltaa saatavaa tietoa toiminnan kehittämisen tukena ja toteuttaa ennakoivaa toiminnan suunnittelua Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE11-3001
Opi muotoilemaan kestäviä digitaalisia palveluja ja sisältöjä Kuluttajien ja yritysten siirtymä omistajuudesta kohti palveluiden monipuolista hyödyntämistä on merkittävä muutos, jota ajavat eteenpäin useat tekijät ja arvovalinnat. Tuotteet muuttuvat palveluiksi ja kertaostokset jatkuviksi tilauksiksi. Jakamistalous luo ratkaisuja tuotteiden ja palveluiden käyttöön ilman tarvetta omistajuudelle. Digitalisaatio toimii tässä keskeisenä mahdollistajana, tehden uusista palvelumalleista sekä teknisesti että taloudellisesti toteuttamiskelpoisia ja kestäviä. Tämä opintojakso johdattaa sinut jakamistalouden ja kestävien digitaalisten palveluiden muotoilun toimintatapoihin. Opintojakson aikana opit hallitsemaan miten tuotteista voidaan muotoilla palveluja ja kestäviä digisisältöjä. Ymmärrät mitä digitaalisen sisällön ja palvelun muotoilu käyttäjälähtöisesti vaatii erilaisille digitaalisille alustoille. Opit ymmärtämään, että digitalisaation avulla rakentuva muutos ei ole vain teknologiaa vaan kokonaan uusi tapa ajatella arvonluontia asiakkaille. Osaamistavoitteet Ymmärtää digitalisaation mahdollisuudet omistajuuden mallien muutoksessa ja sisältöjen kehittymisessä digitaaliseen muotoon Hallitsee digitaalisen kestävyyden suunnittelua ja tuotantoa Osaa muotoilla kestäviä digitaalisia sisältöjä ja palveluita, jotka tuottavat jatkuvaa arvoa Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE4-3001
Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta. Opintojaksolla opit, miten luovasta sisällöstä ja aineettomasta omaisuudesta rakennetaan kannattavaa liiketoimintaa lisensoinnin avulla. Liiketoiminnallinen menestyminen ja ansainta luovilla aloilla perustuu usein erilaisiin aineettomiin omaisuuksiin, niihin liittyviin oikeuksiin sekä näiden kaupallistamiseen. Aineeton omaisuus eli IP (immaterial property) muodostaa tällöin liiketoiminnan perustan ja keskeisimmän kaupankäynnin välineen. Tämä opintojakso avaa ovet lisensoinnin kaupallistamisen maailmaan. Opintojakso tarjoaa sinulle tietoa sekä konkreettisia työkaluja IP: n kaupallisen potentiaalin tuotteistamiseen. Opit rakentamaan selkeän ja toimivan lisensoinnin liiketoimintamallin. Hahmotat IP:n ja brändiarvon tuottamisen keskeiset mahdollisuudet lisensointiliiketoiminnassa. Osaamistavoitteet: Tunnistaa mistä tekijöistä riittävän kiinnostava, monistettava ja arvoa tuottava lisensoitava sisältö muodostuu Ymmärtää miten aineettomasta omaisuudesta rakennetaan kannattavaa liiketoimintaa lisensoinnin avulla Ymmärtää miten lisensoinnin liiketoimintamalli laaditaan Lisensoinnista liiketoimintaa -opintojakso sisältää myös valinnaisen lisäosan Lisensointiliiketoiminnan suunnitelma 2 op. Lisäosa on tarjolla vain tämän opintojakson osana. Lisäosan suorittaneet saavat siitä erillisen opintosuorituksen. Lisensointiliiketoiminnan suunnitelma 2 op -lisäosassa osallistuja laatii luovista sisällöistä konkreettisen liiketoimintasuunnitelman.
KUAVOE3-3001
Luovien alojen rahoitus – opintojaksolla opit tunnistamaan erilaisten rahoitustyökalujen mahdollisuudet ja hyödyntämisen tavat luovien alojen liiketoimintalähtöisen kehittämisen tukena. Luovien alojen skaalattavien sisältöjen sekä konkreettisten tuotteiden kehittämiseen ja kansainvälisille markkinoille menon mahdollistamiseen on tarjolla lukuisia erilaisia rahoitustyökaluja. Soveltuvan rahoituksen tunnistaminen luovan sisällön tai tuotteen kehittämisen tueksi laajasta rahoitusmahdollisuuksien viidakosta voi olla haastavaa. Rahoituksen hyödyntämisen periaatteet sekä erilaiset rahoitusehdot voivat myös aiheuttaa pohdintaa. Luovien alojen rahoitus -opintojaksolla opit hahmottamaan eri rahoituslähteiden ominaispiirteet, tarkoituksen ja hyödyntämisen mahdollisuudet. Lisäksi opit tunnistamaan tarkemmin mistä rahoituslähteistä voit hakea rahoitusta erityisesti sisältöjen skaalaamisen tai tuotteen markkinoille menon mahdollistamiseksi. Opit myös parhaat käytänteet siitä miten laadit vakuuttava rahoitushankinnan pitch deck, jolla erotut ja teet vaikutuksen rahoittajaan. Osaamistavoite: - tunnistaa mistä luovien alojen rahoituskenttä kokonaisuutena muodostuu - hahmottaa kehittämisrahoituksen tarkoitus ja hyödyntämisen mahdollisuudet - tunnistaa millaisia julkisia ja yksityisiä rahoitusmahdollisuuksia on hyödynnettävissä luovien alojen sisältöjen skaalaamiseen sekä tuotteiden kehittämiseen - hallitsee miten rahoitushankinnan suunnittelu toteutetaan ja luodaan vaikuttava rahoitushankinnan pitch deck Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE6-3001
Ota haltuun luovien alojen sisältöjen ja tuotteiden myynti- ja neuvottelutaidot ja opi soveltamaan niitä käytännössä omassa myyntityössä. Tuloksekas myyntityö vaatii vahvaa alakohtaista palvelu- ja tuotetuntemusta sekä intohimoa tavoitteellisen myyntityön toteuttamiseen. Myyntityö ja siihen liittyvät neuvottelutaidot luovien alojen monistettavien sisältöjen tai konkreettisten tuotteiden myynnissä eivät poikkea näistä peruslähtökohdista. Luovien alojen sisältöjen ja tuotteiden myynti tarjoaa toisaalta myyjälle kiinnostavia mahdollisuuksia myyntiprosessin tueksi ja vaikuttavuuden kasvattamiseen esimerkiksi tarinankerronnan, tunneyhteyden muodostamisen tai luovan sisällön itseisarvon kautta. Myynti- ja neuvottelutaidot -opintojaksolla opit hahmottamaan millaisia myyntitaitoja luovilla aloilla vaaditaan tulevaisuudessa sekä millainen merkitys verkostoilla on onnistuneen myynnin toteutuksessa. Lisäksi opit käytännössä mitkä ovat keskeisimpiä asiakasnäkökulmasta huomioitavia tekijöitä myyntityössä sekä millaisia neuvottelutaitoja myynnin eri vaiheissa tulee soveltaa ja hallita. Osaamistavoite: Opiskelija - tunnistaa mistä tekijöistä tulevaisuuden myyntitaidot luovien aloilla koostuvat - ymmärtää verkostojen merkityksen myynnin toteutuksessa - hahmottaa myyntityön käytänteet ja myynnin konkreettisen toteuttamisen tavat - ymmärtää millaisia neuvottelutaitoja tuloksekas myyntityö vaatii myynnin eri vaiheissa Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE5-3001
Brändi kilpailutekijänä – opintojaksolla opit tunnistamaan brändiajattelun merkityksen luovan alan liiketoiminnan kehittämisessä sekä ymmärtämään tavat brändiarvon kasvattamiseksi. Luovan alan yritykselle brändi on kilpailukyvyn ydin ja merkittävä erottautumisen mahdollistava tekijä kilpailuilla markkinoilla. Brändiarvo ja brändin kehittämisen toimenpiteet avaavat merkittävää liiketoiminnallista potentiaalia. Opintojaksolla sukellamme syvälle brändiajattelun ytimeen ja opimme mistä tekijöistä arvopohjainen brändiajattelu rakentuu. Tunnistat, mikä tekee brändistäsi erottuvan ja miten sitä voidaan käyttää tehokkaasti kilpailutekijänä. Saat työkaluja brändistrategian laadinnan tueksi sekä ymmärrät, miten brändin vaikuttavuutta mitataan. Opintojakso auttaa myös oivaltamaan millä eri tavoin luovan alan yritys voi hyödyntää brändiyhteistyön tapoja liiketoiminnassa. Opiskelija - tunnistaa brändiajattelun merkityksen luovan alan liiketoiminnan kehittämisessä - ymmärtää brändiarvon rakentamisen ja vaikuttavuuden mittaamisen periaatteet - hahmottaa mistä eri tekijöistä brändistrategia muodostuu sekä millaisia brändiyhteistyön tapoja ja malleja on olemassa Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE13-3001
Innovaatioilla ja innovaatiokyvykkyydellä on valtaisa merkitys tämän päivän yritysten kilpailukyvyn ylläpitämisessä sekä sen kehittämisessä. Yritysten toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa ja erilaisiin muutoksiin on sopeuduttava yhä nopeammin. Yritysten kyvykkyys innovointiin ja innovaatioiden tehokkaaseen toteuttamiseen käytännössä on tärkeä kilpailukykyä ylläpitävä ja kehittävä voimavara. Kilpailukykyä innovaatioilla opintojaksolla pureudut innovaatiotoimintaan ja ymmärrät innovaatiotoiminnan strategisen merkityksen kilpailukyvyn rakentajana. Opit, kuinka innovaatiot toimivat luovien alojen yritysten elinehtona jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Opit tunnistamaan innovaatiomahdollisuuksia omassa toimintaympäristössäsi ja viemään innovaatioita kohti käytännön toteutusta. Opintojakson kautta saat valmiudet rakentaa kestävää kilpailuetua innovaatiotoiminnan avulla. Osaamistavoitteet; Ymmärtää innovaatioiden merkitys ja mahdollisuudet Hahmottaa mitä luova innovaatiokyvykkyys tarkoittaa yrityksissä Ymmärtää innovaatiotoiminnan merkityksen osana tuotteiden ja sisältöjen kehittämistä Hallita miten kilpailukykyä rakennetaan käytännössä innovaatioiden avulla Kenelle Opintojakso soveltuu luovien sisältöjen, palveluiden tai tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen ammattilaisille, jotka haluavat oppia kehittämään kilpailukykyään käytännössä innovaatiotoiminnan avulla. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE14-3001
Opintojakson kautta saat kokonaisvaltaisen ymmärryksen mistä muutoskyvykkyydessä on kyse ja opit kehittämään sekä johtamaan muutoskyvykkyyttä organisaatiossasi. Muutoskyvykkyys on olennainen kilpailutekijä nykypäivän liiketoimintaympäristössä, jossa muutokset tapahtuvat nopeasti ja ennakoimattomasti. Teknologioiden kehittyminen, globaalit kriisit, ympäristötekijät ja muutokset markkinoilla haastavat organisaatioita päivittäin. Tärkeintä on kyky reagoida muutoksiin joustavasti ja tehokkaasti, kehittää ennakointia, sopeutumiskykyä sekä vahvistaa osaamista ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Muutoskyvykkyys- opintojaksolla syvennytään muutoskyvykkyyden eri tekijöihin sekä muutoskyvykkyyden kehittämiseen yksilö- ja yritystasolla sekä muutoskyvykkyyden johtamiseen. Opintojaksolla käsitellään muutoskyvykkyyden käsitettä sekä kulttuurisen muutoksen merkitystä osan muutoskyvykkyyttä. Lisäksi opintojaksolla opitaan, miten muutoskyvykkyyttä voidaan vahvistaa sekä tunnistetaan miten erilaiset muutosajurit vaikuttavat muutoskyvykkyyden rakentumiseen. Muutoskyvykkyyden johtamisen osalta tarkastellaan sitä, millaisia muutoksia yrityksen tulee tehdä toimintaansa mahdollistaakseen uusi kestävä kasvu ja miten jatkuva oppiminen on tärkeä osa muutoskyvykkyyden tukemisessa. Osaamistavoitteet - Ymmärtää muutoskyvykkyyden merkitys yritystoiminnassa - Tunnistaa muutoskyvykkyyden kehittämiseen liittyvät keskeiset tekijät yksilö- ja yritystasolla - Ymmärtää muutoskyvykkyyden johtamisen periaatteet ja hallita miten muutosmyönteistä kulttuuria voidaan vahvistaa organisaatiossa Kenelle Opintojakso soveltuu luovien sisältöjen, palveluiden tai tuotteiden parissa toimiville ammattilaisille. Lisäksi opintojakso soveltuu luovien alojen ammattilaisille, jotka haluavat oppia lisää muutoskyvykkyyden johtamisesta sekä käytännön toteutukseen liittyvistä toimintatavoista. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta.
KUAVOE15-3001
Opintojakso on opintojakson Lisennoinnista liiketoimintaa lisäsosa, jonka voit suorittaa ko. jakson yhteydessä. Opintojakso on osa Humakin avoimen AMK:n tarjontaa. Jakso on myös osa Reload - Bisnesosaamista luoville vientialoille 1-17 op:n osaamiskokonaisuutta. Tavoitteet: Opiskelija - tunnistaa mistä tekijöistä lisensointiliiketoiminnan suunnitelma muodostuu. - ymmärtää miten aineettomasta omaisuudesta rakennetaan kannattavaa liiketoimintaa lisensoinnin avulla. - hallitsee lisensointiliiketoiminnan suunnitelman laadinnan Keskeinen sisältö: Lisensoinnin trendit ja tulevaisuus. Luovasta sisällöstä brändiksi. IP:n kaupallistaminen ja ansaintamallit. Oikeudet ja sopimukset. Myynti- ja jakelukanavat. Verkostot ja erottautuminen