Rajaa hakua
Piilota rajaukset
JAEN1-3006
Ennakointi ja strategiatyö järjestöissä –opintojakso harjaannuttaa kehittämään järjestöjä tulevaisuutta ennakoivasti ja tulevaisuustietoisesti. Opintojakson käytyään opiskelija
- osaa seurata yhteiskunnallisia ja globaaleja muutosilmiöitä ja kehityssuuntia järjestöissä.
- ymmärtää strategiatyön merkityksen järjestössä ja osaa kehittää strategiatyötä.
- osaa toimia tulevaisuustietoisesti järjestökehittäjänä.
- ymmärtää järjestöjen toiminnan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden arvioinnin sekä osaa edistää ennakoivaa ja arvioivaa toimintakulttuuria.
Taso: Kehittäjä
JAEN2-3003
Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot:
- Tutkinto-opiskelijoilla lähtötasovaatimuksena on Ammatilliset perusopinnot, josta erityisesti opintojakso Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen 10 op
- Avoimen opiskelijoilla ei ole lähtötasovaatimuksia
Taso: Kehittäjä
JAEN3-3007
Harjoittelu on kolmas järjestötyön syventävissä opinnoissa, ja tasoltaan se on kehittävä harjoittelu.
Taso: Kehittäjä
JAMU3-3001
Harjoittelu on ensimmäinen järjestötyön syventävissä opinnoissa.
Taso: Taitaja
JAVA2-3004
Opintojakso on vaativuudeltaan Taitaja-tasoa. Tämä näkyy opintojakson sisällöissä ja tehtävissä seuraavasti: Opiskelija on taitaja ja soveltaja. Hän perehtyy ammatilliseen työskentelyyn, toimintamuotoihin ja erilaisiin työmenetelmiin erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osoittaa ammatillisten kompetenssien vahvistumisen ja asettaa ammatilliselle kehittymiselleen tavoitteita.
Taso: Taitaja
KAKE2-3003
Opintojaksolla opit, miten omalla toiminnallasi voit edistää kestävää kehitystä. Opintojaksolla käsitellään arvoja ja eettisyyttä asiantuntijatyössä sekä kestävän kehityksen edistämistä käytännön toimin.
Opintojakso tarjoaa näkymän ajankohtaisiin keskusteluihin kestävän kehityksen edistämisestä ja tähän liittyvistä sosiaalistista ja eettisistä kysymyksistä.
Opintojaksolla opiskelija voi pohtia mahdollisuuksiaan edistää kestävää maailmaa työnsä, harrastustensa tai oman kulutuskäyttäytymisensä näkökulmista. Opintojaksolle kannattaa osallistua, mikäli kestävyyden edistäminen innostaa.
Opintojaksolla tarvitaan tietokone ja toimiva verkkoyhteys.
Taso: Oppija.
KATO2-3013
Tasot: Oppija - Taitaja - Kehittäjä. Opintojakso jatkuu läpi opintojen ja kirjataan suoritetuksi päättökeskustelun jälkeen. Valmennuspedagogiikka jatkuu läpi opintojen yksilö-, pienryhmä ja vuosikurssikohtaisessa valmennuksessa.
KATU1-3017
Innovaatiotoiminta-opintojaksolla selviää, mitä innovaatio ja innovoiminen käytännössä tarkoittavat ja miten innovaatioita voi edistää työelämässä. Opintojakso antaa innovaatioprosessin läpiviemiseen tarvittavan perusosaamisen. Lisäksi opintojaksolla opitaan tulevaisuustiedon ja ennakoinnin perusteet. Opintojaksolle kannattaa tulla tutkimaan omaa innovaatiosuhdettaan ja kehittämään omaa innovativiisuuttaan. Siellä saa myös tärkeitä työelämätaitoja. Osallistumiseen ei tarvita muuta kuin nettiyhteys ja tietokoneen tavanomainen tekstinkäsittelyohjelma (Word tai vastaava).
Taso: Taitaja
KATU2-3004
Projektit ja talous -opintojakso on sinulle, mikäli kaipaat projektimaista otetta työhösi tai projektinhallinnan perusteiden osaamista osaksi opintojasi! Opintojaksolla selvität, miten projekteja suunnitellaan, budjetoidaan ja miten niihin haetaan rahoitusta. Lisäksi hahmotat, minkälaista projektimainen työ on omalla alallasi, mitä vaiheita projektin toteutukseen liittyy ja mitä osaamista ja työkaluja projektityö sinulta edellyttää.
Projektit ja talous toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa ja se soveltuu korkeakouluopiskelijoille tai muille vasta projektitoimintaan perehtyville osallistujille, jotka kykenevät itsenäiseen verkko-opiskeluun.
Taso: Oppija
KATU3-3004
Taso: Kehittäjä
Suositeltavat edeltävät jaksot: Projektit ja talous 5 op ja Yritystoiminta muuttuvassa työelämässä 5 op
KATU4-3003
Opintojaksolla opitaan yrittäjyyden merkityksestä yhteiskunnassamme: työllistymisessä, taloudessa, yksilön valinnoissa. Opiskelija pohtii myös omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja omia yrittäjyysmahdollisuuksiaan. Jaksolla käsitellään liiketoiminnan ja yrittäjyyden peruskäsitteitä, yrittäjyyttä työllistymisen muotona, sekä oman osaamisen tunnistamista, esittämistä ja myymistä.
Opintojaksolle kannattaa tulla, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä yhteiskunnallisena ilmiönä, tai mietit yrittäjyyttä uravaihtoehtona, vaikka sivutoimisesti. Opintojakso sopii kaikille aloille ja pystyt sijoittamaan jakson tehtävät pitkälti omalle toimialallesi.
Opintojakson suorittamiseksi opiskelijalta vaaditaan verkko-opiskelun perusvälineet (tietokone internet-yhteydellä ja kameralla varustettuna, videokuvausmahdollisuus).
Taso: Taitaja
Edeltävä jakso: Projektit ja talous
NUAM3-3002
Ensimmäinen Harjoittelu nuorisotyön syventävissä opinnoissa.
Taso: Taitaja
NUKE1-3002
Haluatko syventää nuorisotyön asiantuntemustasi ja oppia lisää nuorisotyön ajankohtaisista ilmiöistä? Opintojaksolla opit tunnistamaan nuorisotyön kentällä tapahtuvia ajankohtaista ilmiötä. Pääset perehtymään nuorisotyön mittareihin, barometreihin ja tutkimuksiin sekä opit hyödyntämään niitä nuorisotyössä. Lisäksi saat näkemyksen nuorisotyön kansainvälisestä toimintaympäristöstä. Opintojaksolla pääset kehittämään myös argumentointitaitojasi, jotta voit entistä paremmin osallistua toimialan ajankohtaiseen keskusteluun.
Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot: Ammattilaiseksi nuorisotyön -opintokokonaisuus 20 op ja erityisesti siitä ainakin Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op tulisi olla suoritettu / tai vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista.
Taso: Kehittäjä
NUKE2-3003
Ammattilaiseksi nuorisotyöhön -opintokokonaisuus (NUAM 20 op) ja erityisesti siitä vähintään Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt (NUAM1 5 op) tulee olla suoritettu / tai opiskelijalla tulee olla vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista.
Taso: Kehittäjä
NUKE3-3008
Harjoittelu on kolmas nuorisotyön syventävissä opinnoissa, ja tasoltaan se on kehittävä harjoittelu.
Taso: Kehittäjä
NUKO1-3003
Opintojakso soveltuu niille, joilla on jo perustietoa/kokemusta nuorisotyöstä. Opiskelija pääsee opintojaksolla perehtymään ihmisoikeuskasvatusperustaiseen nuorisotyöhön, erilaisten kasvatuksellisten lähestymistapojen käyttämiseen sekä nuorten omaehtoisen toiminnan edistämiseen.
Opintojakso on osa kohtaaminen nuorisotyössä opintokokonaisuutta. Kyseessä on taitajatason opintojakso. Jos sinulla ei ole perustietoa nuorisotyöstä, kannattaa ensin osallistua NUAM1 Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op –opintojaksolle. Erityisesti ainakin Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op tulisi olla suoritettu tai opiskelijan omata vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista
Opintojakso korvaa OPS2018:n opintojakson kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan kehittäminen.
Markkinointia varten:
Ihmisoikeuskasvatus nuorisotyössä opintojaksolla opiskelija saa tietoa ihmisoikeuskasvatuksen periaatteista ja saa taitoja erilaisiin ihmisoikeuskasvatuksen lähestymistapoihin. Suoritettuaan opintojakson opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa nuorisotyön arvojen mukaista eettisesti kestävää ihmisoikeuskasvatusta.
Taso: Taitaja
VAPHU4-3011
Taso: Oppija
Kompetenssit:
Opiskelija:
- kehittää valmiuksiaan toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa kohdekielellä
- ymmärtää erilaisia kulttuureja ja osaa huomioida niitä toiminnassaan
Ajoitus:
Suositus ensimmäisen lukuvuoden aikana. Ennen ammatillisia ruotsin kielen opintoja
Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy kommunikoimaan sekä suullisesti että kirjallisesti arkielämän tilanteissa ruotsin perusrakenteet halliten. Opintojen aikana opiskelija vahvistaa ruotsin kielen kirjallista ja suullista taitoaan suoriutuakseen muista tutkintoon kuuluvista ruotsin opinnoista. Opintojaksolla sisältöön kuuluu kielen perussanasto ja -rakenteet sekä kielitaidon soveltaminen vapaa-ajan ja työelämän tilanteisiin liittyvissä suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa. Opintojakso soveltuu erityisesti sosiaali- ja kulttuurialaa opiskeleville.