Valitut rajaukset: Poista rajaukset
KAKE2-3003
Opintojaksolla opit, miten omalla toiminnallasi voit edistää kestävää kehitystä. Opintojaksolla käsitellään arvoja ja eettisyyttä asiantuntijatyössä sekä kestävän kehityksen edistämistä käytännön toimin. Opintojakso tarjoaa näkymän ajankohtaisiin keskusteluihin kestävän kehityksen edistämisestä ja tähän liittyvistä sosiaalistista ja eettisistä kysymyksistä. Opintojaksolla opiskelija voi pohtia mahdollisuuksiaan edistää kestävää maailmaa työnsä, harrastustensa tai oman kulutuskäyttäytymisensä näkökulmista. Opintojaksolle kannattaa osallistua, mikäli kestävyyden edistäminen innostaa. Opintojaksolla tarvitaan tietokone ja toimiva verkkoyhteys. Taso: Oppija.
KATO2-3006
Tasot: Oppija - Taitaja - Kehittäjä. Opintojakso jatkuu läpi opintojen ja kirjataan suoritetuksi päättökeskustelun jälkeen. Valmennuspedagogiikka jatkuu läpi opintojen yksilö-, pienryhmä ja vuosikurssikohtaisessa valmennuksessa.
KATU1-3017
Innovaatiotoiminta-opintojaksolla selviää, mitä innovaatio ja innovoiminen käytännössä tarkoittavat ja miten innovaatioita voi edistää työelämässä. Opintojakso antaa innovaatioprosessin läpiviemiseen tarvittavan perusosaamisen. Lisäksi opintojaksolla opitaan tulevaisuustiedon ja ennakoinnin perusteet. Opintojaksolle kannattaa tulla tutkimaan omaa innovaatiosuhdettaan ja kehittämään omaa innovativiisuuttaan. Siellä saa myös tärkeitä työelämätaitoja. Osallistumiseen ei tarvita muuta kuin nettiyhteys ja tietokoneen tavanomainen tekstinkäsittelyohjelma (Word tai vastaava). Taso: Taitaja
KATU3-3004
Taso: Kehittäjä Suositeltavat edeltävät jaksot: Projektit ja talous 5 op ja Yritystoiminta muuttuvassa työelämässä 5 op
KATU4-3003
Opintojaksolla opitaan yrittäjyyden merkityksestä yhteiskunnassamme: työllistymisessä, taloudessa, yksilön valinnoissa. Opiskelija pohtii myös omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja omia yrittäjyysmahdollisuuksiaan. Jaksolla käsitellään liiketoiminnan ja yrittäjyyden peruskäsitteitä, yrittäjyyttä työllistymisen muotona, sekä oman osaamisen tunnistamista, esittämistä ja myymistä. Opintojaksolle kannattaa tulla, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä yhteiskunnallisena ilmiönä, tai mietit yrittäjyyttä uravaihtoehtona, vaikka sivutoimisesti. Opintojakso sopii kaikille aloille ja pystyt sijoittamaan jakson tehtävät pitkälti omalle toimialallesi. Opintojakson suorittamiseksi opiskelijalta vaaditaan verkko-opiskelun perusvälineet (tietokone internet-yhteydellä ja kameralla varustettuna, videokuvausmahdollisuus). Taso: Taitaja Edeltävä jakso: Projektit ja talous
KUKE1-3001
Opintojaksolla ymmärrät palvelumuotoilun ja tuotteistamisen perusperiaatteet ja käytännöt sekä opit tuntemaan asiakaslähtöisen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen prosessin käsitteet, vaiheet ja työtavat. Opit käyttämään luovia ongelmanratkaisumenetelmiä palvelujen ja tuotteiden kehittämisessä. Ymmärrät tuotteistamisen ja palvelumuotoilun merkityksen osana ammatillista osaamisidentiteettiäsi ja taloudellisesti kestävää toimintaa. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka on kiinnostunut palvelumuotoilun ja tuotteistamisen perusteista sekä niiden soveltamisesta oman osaamisen ja tuotteen kehittämisessä. 5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta: Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen 3 op Tuotteistamisprojekti 2 op
KUKI1-3004
Opintojaksolla opitaan kulttuurialan englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista. Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin kulttuurituotannon koulutuksen opetussuunnitelmasta (mm. korkeakouluopiskelu, taiteet, yrittäjyys, talous, tapahtumatuotanto, kestävä kehitys, alan toimijat. Opintojakso on kattava paketti kulttuurialan englannista, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan. Opintojakso sopii kulttuurialalla ja taiteiden parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista. Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).
KUKU4-3003
Opintojaksolla pääset toteuttamaan taide- ja kulttuurisisältöisen projektin työelämäkumppanin kanssa. Projekti voidaan tehdä myös muille kuin taide- ja kulttuurialoille esimerkiksi pelialalle, urheilu- ja liikunta-aloille, matkailualalle, sote-, kasvatus- ja nuorisoaloille. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka osaa tuotantosuunnittelun perusteet ja haluaa kokeilla taitojaan käytännössä.
KUKU5-3002
Opintojakso on taitajatason harjoittelu, joka suoritetaan kulttuurituotantoalan organisaatiossa. Opintojakson suoritettuasi osaat organisoida tuotantoja ja projekteja tai niiden osa-alueita, tunnistat toiminnan tavoitteet, rahoituksen, mittaamisen sekä toimialan rakenteet. Harjoittelussa vahvistat osaamistasi valitsemallasi tuotantoprosessin osa-alueella ja opit analysoimaan/arvioimaan/kehittämään valitsemaasi tuotannon osa-aluetta toimialan lähteisiin perustuen. Kykenet tekemään tutkimuksellisesti perusteltuja kehittämisehdotuksia työpaikan tai toimialan käytäntöihin. Opintojakso sopii kulttuurituotantoalan tuntevalle henkilölle, joka haluaa vahvistaa käytännön osaamistaan tietyllä tuotannon osa-alueella.
KUSUET1-3002
Opintojakso kuuluu kulttuurituotannon suuntautumisopintoihin. Opit analysoimaan ja kehittämään tuotannon laatua mm. sisällön, talouden, innovatiivisuuden, saavutettavuuden ja osallisuuden sekä kestävyyden näkökulmista. Tunnistat ja opit arvioimaan erilaisten tuotantojen organisoinnin käytäntöjä ja erityispiirteitä sekä hallitset yleisökokemuksen ja elämystuotannon periaatteet. Opit toteuttamaan yhteistyötä monialaisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä sekä osaat arvioida omaa toimintaasi kehittämisessä ja johtamisessa.
KUSUET2-3002
Opintojakso kuuluu kulttuurituotannon suuntautumisopintoihin. Opit analysoimaan ja kehittämään tuotannon laatua mm. sisällön, talouden, innovatiivisuuden, saavutettavuuden ja osallisuuden sekä kestävyyden näkökulmista. Tunnistat ja opit arvioimaan erilaisten tuotantojen organisoinnin käytäntöjä ja erityispiirteitä sekä hallitset yleisökokemuksen ja elämystuotannon periaatteet. Opit toteuttamaan yhteistyötä monialaisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä sekä osaat arvioida omaa toimintaasi kehittämisessä ja johtamisessa. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka jo hallitsee kulttuurituotannon prosessit ja haluaa suuntautua elämysten ja tapahtumien tuottamiseen. Opintojaksolla osaamista viedään käytäntöön.
KUSUS1-3002
Opintojakso on osa kulttuurituotannon suuntautumisopintoja. Opit kehittämään sisällöntuotannon prosesseja yhdessä kulttuuri- ja luovien alojen ammattilaisten kanssa. Opit suunnittelemaan ja kehittämään yleisösuhdetta ja käyttäjälähtöisyyttä sisällöntuotannon osana. Osaat tuottaa teoksia ja sisältöjä sekä suunnitella tuotantoprosesseja erilaisissa toimintaympäristöissä ja osaat arvioida ja kehittää sopivia sisältökonsepteja erilaisiin kulttuuri- ja taidekonteksteihin. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka jo hallitsee kulttuurituotannon prosessit ja haluaa suuntautua erityisesti sisältöjen tuottamisen näkökulmiin.
KUSUS2-3002
Opintojakso on osa kulttuurituotannon suuntautumisopintoja ja suoritetaan kehittävän tason harjoitteluna. Opit kehittämään sisällöntuotannon prosesseja yhdessä kulttuuri- ja luovien alojen ammattilaisten kanssa ja suunnittelemaan ja kehittämään yleisösuhdetta ja käyttäjälähtöisyyttä sisällöntuotannon osana. Opit tuottamaan teoksia ja sisältöjä sekä suunnittelemaan tuotantoprosesseja erilaisissa toimintaympäristöissä sekä opit arvioimaan ja kehittämään sopivia sisältökonsepteja erilaisiin kulttuuri- ja taidekonteksteihin. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka hallitsee jo kulttuurituotannon prosessit ja haluaa viedä osaamistaan käytäntöön.
KUTA3-3009
Opintojaksolla opit tuntemaan kulttuuri- ja luovien alojen rahoituskentän sekä suunnittelemaan kehittämishankkeen ja kokoamaan konsortion yhteishankkeelle. Opit laatimaan hankkeelle realistisen budjetin, aikataulun ja rahoitushakemuksen. Opit tuntemaan julkisen ja yksityisen rahoituksen hakukäytännöt. Opintojakso sopii opiskelijoille, jotka tarvitsevat rahoitus- ja hankeosaamista erityisesti luovien alojen näkökulmasta.
VAPHU4-3011
Taso: Oppija Kompetenssit: Opiskelija: - kehittää valmiuksiaan toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa kohdekielellä - ymmärtää erilaisia kulttuureja ja osaa huomioida niitä toiminnassaan Ajoitus: Suositus ensimmäisen lukuvuoden aikana. Ennen ammatillisia ruotsin kielen opintoja Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy kommunikoimaan sekä suullisesti että kirjallisesti arkielämän tilanteissa ruotsin perusrakenteet halliten. Opintojen aikana opiskelija vahvistaa ruotsin kielen kirjallista ja suullista taitoaan suoriutuakseen muista tutkintoon kuuluvista ruotsin opinnoista. Opintojaksolla sisältöön kuuluu kielen perussanasto ja -rakenteet sekä kielitaidon soveltaminen vapaa-ajan ja työelämän tilanteisiin liittyvissä suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa. Opintojakso soveltuu erityisesti sosiaali- ja kulttuurialaa opiskeleville.