Rajaa hakua
Piilota rajaukset
JAMU1-3006
Opintojaksolla keskitytään järjestön talouteen ja hallintoon järjestötoiminnan kokonaisuuden näkökulmasta. Tavoitteena on antaa opiskelijoille vahva perusta järjestöjen toiminnan ymmärtämiseen ja kehittämiseen.
Opintojakso tarkastelee järjestötoimintaa yhdistystasoisten ja yhteiskunnallisten tehtävien kautta. Opintojakso käsittelee yhdistyslainsäädäntöä järjestötoimintaa ohjaavana tekijänä.
Opintojakso antaa valmiuksia järjestötoiminnan sekä järjestötalouden suunnitteluun, toteutukseen sekä näiden suhteiden vaikutusten arviointiin. Erityisesti pureudumme järjestötalouden suunnitteluun; tutustutaan taloudenhallinnon avainlukuihin ja niiden tulkintaan sekä suunnitelmalliseen taloudenhoitoon järjestössä.
Opintojaksolla tutustutaan järjestöjen palvelutuotantoon ja sen erityispiirteisiin. Käsittelemme järjestölähtöisten palvelumuotoilun piirteitä ja miten muotoiluajattelua järjestöissä voidaan soveltaa. Myös hanketoiminnalla on järjestöjen kehittämisessä merkittävä rooli ja tutustumme järjestölähtöisten hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.
Tämä opintojakso kuuluu tutkinto-opiskelijoilla kokonaisuuteen; Järjestöt muutoksessa (20 op) ja on taitaja- tasoinen, järjestötyön suuntautumisopinto. Järjestöt muutoksessa - suuntautumisopintoja ovat Järjestöt yhteisöinä 5 op sekä Ammatillinen työ järjestöissä 10 op (Harjoittelu).
Lähtötasovaatimukset / aiemmin suoritetut opintojaksot:
Tutkinto-opiskelijoilla lähtötasovaatimuksena on Ammatilliset perusopinnot, josta erityisesti opintojakso Yhteisöpedagogin ammatillinen osaaminen 10 op
Avoimen opiskelijoilla ei ole lähtötasovaatimuksia
Taso: Taitaja
JAMU3-3001
Harjoittelu on ensimmäinen järjestötyön syventävissä opinnoissa.
Taso: Taitaja
JAVA1-3004
Mitä opintojaksolla opitaan?
- Opit toteuttamaan vaikuttavaa järjestöviestintää. Tutustut siihen, millaisia järjestöt viestijöinä yhteiskunnassa ovat. Käytännössä opit soveltamaan järjestövaikuttamisen keinoja ja kanavia nyt ja tulevaisuudessa.
Mitä teemoja opintojaksolla käsitellään?
- Keskeisiä teemoja ovat dialoginen viestintä ja vaikuttamisviestintä järjestötyön ympäristöissä.
Miksi opintojaksolle kannattaa tulla?
- Tule oppimaan millaista on tämän päivän moninainen viestintä järjestöissä. Tutustut järjestöviestinnän erityispiirteisiin ja opit tunnistamaan viestinnän kehittämistarpeita järjestötoiminnassa.
Kenen tarpeisiin opintojakso sopii?
- Järjestötoiminnan viestinnästä kiinnostuneille opiskelijoille, tehtävissä toimiville sekä järjestöjen vapaaehtoisille toimijoille.
Mitä välineitä ja ohjelmistoja opiskelija tarvitsee opintojaksolla?
- Ei erityisiä vaatimuksia.
Taso: Taitaja
JAVA2-3004
Opintojakso on vaativuudeltaan Taitaja-tasoa. Tämä näkyy opintojakson sisällöissä ja tehtävissä seuraavasti: Opiskelija on taitaja ja soveltaja. Hän perehtyy ammatilliseen työskentelyyn, toimintamuotoihin ja erilaisiin työmenetelmiin erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osoittaa ammatillisten kompetenssien vahvistumisen ja asettaa ammatilliselle kehittymiselleen tavoitteita.
Taso: Taitaja
KAKE2-3003
Opintojaksolla opit, miten omalla toiminnallasi voit edistää kestävää kehitystä. Opintojaksolla käsitellään arvoja ja eettisyyttä asiantuntijatyössä sekä kestävän kehityksen edistämistä käytännön toimin.
Opintojakso tarjoaa näkymän ajankohtaisiin keskusteluihin kestävän kehityksen edistämisestä ja tähän liittyvistä sosiaalistista ja eettisistä kysymyksistä.
Opintojaksolla opiskelija voi pohtia mahdollisuuksiaan edistää kestävää maailmaa työnsä, harrastustensa tai oman kulutuskäyttäytymisensä näkökulmista. Opintojaksolle kannattaa osallistua, mikäli kestävyyden edistäminen innostaa.
Opintojaksolla tarvitaan tietokone ja toimiva verkkoyhteys.
Taso: Oppija
KATO2-3002
Tasot: Oppija - Taitaja - Kehittäjä. Opintojakso jatkuu läpi opintojen ja kirjataan suoritetuksi päättökeskustelun jälkeen. Valmennuspedagogiikka jatkuu läpi opintojen yksilö-, pienryhmä ja vuosikurssikohtaisessa valmennuksessa.
KATU2-3004
Projektit ja talous -opintojakso on sinulle, mikäli kaipaat projektimaista otetta työhösi tai projektinhallinnan perusteiden osaamista osaksi opintojasi! Opintojaksolla selvität, miten projekteja suunnitellaan, budjetoidaan ja miten niihin haetaan rahoitusta. Lisäksi hahmotat, minkälaista projektimainen työ on omalla alallasi, mitä vaiheita projektin toteutukseen liittyy ja mitä osaamista ja työkaluja projektityö sinulta edellyttää.
Projektit ja talous toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa ja se soveltuu korkeakouluopiskelijoille tai muille vasta projektitoimintaan perehtyville osallistujille, jotka kykenevät itsenäiseen verkko-opiskeluun.
AHOT (ei vaihtoehtoinen suoritustapa) HOPS-valmentajan harkinnan mukaan.
Taso: Oppija
KATU4-3003
Opintojaksolla opitaan yrittäjyyden merkityksestä yhteiskunnassamme: työllistymisessä, taloudessa, yksilön valinnoissa. Opiskelija pohtii myös omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja omia yrittäjyysmahdollisuuksiaan. Jaksolla käsitellään liiketoiminnan ja yrittäjyyden peruskäsitteitä, yrittäjyyttä työllistymisen muotona, sekä oman osaamisen tunnistamista, esittämistä ja myymistä.
Opintojaksolle kannattaa tulla, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä yhteiskunnallisena ilmiönä, tai mietit yrittäjyyttä uravaihtoehtona, vaikka sivutoimisesti. Opintojakso sopii kaikille aloille ja pystyt sijoittamaan jakson tehtävät pitkälti omalle toimialallesi.
Opintojakson suorittamiseksi opiskelijalta vaaditaan verkko-opiskelun perusvälineet (tietokone internet-yhteydellä ja kameralla varustettuna, videokuvausmahdollisuus).
Taso: Taitaja
Edeltävä jakso: Projektit ja talous
NUAM1-3002
Nuorisotyön suuntautumisopintoja ja tätä opintojaksoa edeltää opetussuunnitelmassa Yhteisöpedagogi ammatillisena osaajana - opinnot, jossa opiskellaan Tutustuminen nuorisotyöhön 2 op -osuus. Näissä toiselle vuodelle ajoittuvissa opinnoissa lähdetään siten Oppija-tasolta eteenpäin. Tämän opintojakson alussa opiskelijan kannattaa tehdä Testaa pohjatietosi -osio, jotta muistuu mieleen tai avoimen amk:n opiskelijana pääsee lähtötasolle, jolta tämä opintojakso aloitetaan.
Taso: Taitaja
NUAM2-3002
Opintojaksolla opit miten nuoruus elämänvaiheena vaikuttaa ihmisen elämään, millaisia kehitystehtäviä siihen liittyy ja miten aika ja paikka vaikuttaa nuoruuteen. Opintojakso avaa nuoruuden merkitystä ikäkautena ja mahdollisuuksia, jotka vaikuttavat nuoruuden valintoihin eripaikkaisena elämänvaiheena.
Opintojakso soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nuoruuden kehitystehtävistä ja se on ensimmäisiä nuorisotyön syventäviä taitaja-tason opintoja yhteisöpedagogitutkinnossa.
Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten
Taso: Taitaja
NUAM3-3002
Ensimmäinen Harjoittelu nuorisotyön syventävissä opinnoissa.
Taso: Taitaja
NUKO1-3003
Opintojakso soveltuu niille, joilla on jo perustietoa/kokemusta nuorisotyöstä. Opiskelija pääsee opintojaksolla perehtymään ihmisoikeuskasvatusperustaiseen nuorisotyöhön, erilaisten kasvatuksellisten lähestymistapojen käyttämiseen sekä nuorten omaehtoisen toiminnan edistämiseen.
Opintojakso on osa kohtaaminen nuorisotyössä opintokokonaisuutta. Kyseessä on taitajatason opintojakso. Jos sinulla ei ole perustietoa nuorisotyöstä, kannattaa ensin osallistua NUAM1 Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op –opintojaksolle. Erityisesti ainakin Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op tulisi olla suoritettu tai opiskelijan omata vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista
Opintojakso korvaa OPS2018:n opintojakson kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan kehittäminen.
Markkinointia varten:
Ihmisoikeuskasvatus nuorisotyössä opintojaksolla opiskelija saa tietoa ihmisoikeuskasvatuksen periaatteista ja saa taitoja erilaisiin ihmisoikeuskasvatuksen lähestymistapoihin. Suoritettuaan opintojakson opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa nuorisotyön arvojen mukaista eettisesti kestävää ihmisoikeuskasvatusta.
Taso: Taitaja
YPKI1-3006
Opintojaksolla opitaan järjestötyön ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista.
Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin yhteisöpedagogikoulutuksen (järjestö- ja nuorisotyö / työyhteisöjen kehittäjä) opetussuunnitelmasta (mm. suomalainen koulutusjärjestelmä, korkeakouluopiskelu, osallistava ja toiminnallinen pedagogiikka, ihmisoikeudet, kestävä kehitys, alan toimijat).
Opintojakso on kattava paketti järjestö- ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän alan ruotsia, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan.
Opintojakso sopii kasvatusalalla, nuoriso- ja järjestötyön / työyhteisöjenkehittäjän parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista.
Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).