Rajaa hakua
Piilota rajaukset
YHYL01-3053
Huom. Opintojakso ei kuulu avoimen AMK:n tarjontaan, sillä opintojaksoa suoritetaan koko tutkinto-opintojen ajan. Väyläopiskelijoiden on kuitenkin tärkeä osallistua ohjaustunneille, vaikkei siitä saakaan
opintopisteitä. Puuttuvat opintopisteet 2–5 op tulee ottaa verkkototeutustarjonnasta.
Oppimisympäristönä toimii Kulttuurituotanto (opiskelijat) -Teams:
https://teams.microsoft.com/l/team/19%3acbcd09aed7374f96a861ade24adbb261%40thread.skype/conversations?groupId=a492ae21-a528-4edc-b9b6-eeb75f91861b&tenantId=a30a558e-b608-4b2c-8f39-a7fa426fa49d
Opintojakson materiaalit löytyvät Luokan muistikirjasta: https://humakfi.sharepoint.com/sites/Kulttuurituotantoopiskelijat/_layouts/15/Doc.aspx?sourcedoc={974abcc7-5153-424f-8e46-980e00e5c8b0}&action=edit&wd=target%28_Sis%C3%A4lt%C3%B6kirjasto%2FAmmatillinen%20kehittyminen%205%20op.one%7C61b581d3-4a35-a94b-aab6-ac94b293121d%2F%29&wdorigin=717
YPPE1-3006
Opintojaksovastaava on Eeva Mäntylä
Opiskelijan suositellaan suorittavan YPPE2 Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät ennen tätä opintojaksoa, sillä tällä opintojaksolla syvennytään yhteisöllisen pedagogiikan taustateorioihin ja tavoitteena on oppia ja saada kokemusta niiden soveltamisesta osana ohjaustyötä. Tällä opintojaksolla emme lähde ohjaustyön ja ohjauksen suunnittelun perusteista liikkeelle.
Opiskelijan edellytetään tutustuvan opintojakson verkkoalustaan ja mahdollisiin ennakkotehtäviin ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää. Opintojakson tehtävien viimeiset palautuspäivät voivat olla ennen opintojakson päättymispäivää. Tehtävien palautuspäivät ilmoitetaan Hoodlessa. Opintojakso korvaa aiemman opetussuunnitelman (2018-2023) Osallistan pedagogiikan opintojakson.
YPTY1-3007
Tällä opintojaksolla opiskelija perehtyy yhteisöpedagogin työtehtäviin, työkenttiin, urapolkuihin ja ydinosaamisalueisiin. Opiskelija saa perustiedot yhteisöpedagogin arvopohjasta ja tietoperustasta. Opiskelija ymmärtää yhteisöpedagogin työn merkityksen osana yhteiskuntaa. Opiskelija tutustuu työyhteisöjen kehittämiseen, nuorisotyöhön, järjestötyöhön ja seikkailukasvatukseen yhteisöpedagogin työkenttinä. Opintokokonaisuus luo pohjaa yhteisöpedagogin työotteelle ja ammatilliselle toimijuudelle.
YPPE2-3010
Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ohjaamisesta ja ryhmistä? Entä mistä on kyse, kun puhutaan toiminnallisista menetelmistä? Miten rakennetaan tavoitteellinen toiminnallinen ohjaustuokio? Ja millaisia turvallisuusnäkökohtia on tarve huomioida?
Ohjaaminen ja toiminnalliset menetelmät -opintojaksolla perehdytään ryhmäteorioihin ja ohjaamisen perusasioihin, ja opetellaan rakentamaan hyvä toiminnallinen ohjauskokonaisuus turvallisuusasiat huomioiden. Jaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan toiminnallista ohjausta ja harjoittelemaan ohjaajan roolia. Jakson aikana pohditaan ja reflektoidaan omaa ohjaajuutta ja sen kehittymistä. Opintojakso perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista pienryhmittäin. Opintojakson voi suorittaa myös itsenäisemmin, oman aikataulun mukaan.
Opintojakso kuuluu yhteisöpedagogitutkinnon ammatillisten perusopintojen Yhteisöllinen ja pedagoginen osaaminen 20 op -opintojaksokokonaisuuteen.
Verkkototeutuksessa tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten.
YPPE4-3007
Haluatko tietää lisää ihmisoikeuksista ja moninaisuuden edistämisestä? Haluatko oppia arvioimaan ammatillista suhdettasi moninaisuuteen ja moniarvoisuuteen? Jos vastasit kyllä, niin tämä opintojakso on juuri sinua varten.
Tämä opintojakso tarjoaa sinulle arvokkaita taitoja ja näkökulmia, jotka auttavat sinua tunnistamaan ja arvioimaan yhteiskunnan ja yhteisöjen moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Opit myös näkemään, miten voit omalla ammatillisella panoksellasi edistää tasa-arvoa, ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja kotoutumista käytännön työssäsi.
Opintojakson sisältö tarjoaa katsauksen kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin, kansallisiin lakeihin ja säädöksiin, jotka koskevat tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä. Lisäksi opit käytännön taitoja, kuten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelua, jotka ovat välttämättömiä nykyaikaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa.
Ota askel kohti monimuotoisempaa ja inklusiivisempaa tulevaisuutta – ilmoittaudu mukaan tälle opintojaksolle ja aloita matkasi kohti yhdenvertaisempaa huomista!
YPPE3-3005
Opintojaksolla perehdytään toimijuuden ja osallisuuden edistämisen peruskäsitteisiin sekä niiden soveltamiseen käytännössä. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on ymmärrys siitä kuinka erilaiset toimintaympäristöt, yhteisöt, kulttuurit ja yhteiskunnalliset rakenteet ovat yhteydessä toimijuuden vahvistamiseen sekä yksilö-että yhteisötasolla. Ymmärrys osallisuuden yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikuttamisen kanavien ja keinojen tunteminen ovat yhteiskunnallisesti aktiivisen tiedostavan kansalaisen perustaitoja.
KUVI3-3002
Opi hallitsemaan brändin voima! Tällä opintojaksolla pureudut brändin merkitykseen, vaikutuksiin ja perusteisiin. Opit myynnin ja vaikuttamisen perusteet sekä erilaisten neuvottelu- ja myyntitilanteiden hallinnan. Lisäksi hyödynnät digitaalisen viestinnän kanavia myynnin näkökulmasta. Olit sitten brändityön, markkinoinnin tai myynnin ammattilainen tai vasta-alkaja, tämä opintojakso tarjoaa sinulle arvokasta oppia. Liity mukaan ja vahvista osaamistasi!
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
YPAH01-3039
Ammatillinen harjoittelu 1 on perustason harjoittelu. Työelämäharjoittelun lisäksi opintojaksoon kuuluu ohjausnäyttötehtävä, itsearviointi ja harjoittelun esittelytehtävä. Ohjausnäytön arvioi harjoittelun työelämäohjaaja ja näyttö raportoidaan ohjausnäyttötehtävässä.
Harjoittelupaikan valinnalla opiskelija voi vaikuttaa oman tutkintonsa suuntaan ja tutustua erilaisiin työympäristöihin sekä nuorisotyön että järjestötyön kentillä. Yhteisöpedagogin työllistymismahdollisuudet ovat valtavan laajat, joten siksi myös harjoittelupaikkamahdollisuudet ovat todella monipuoliset, ja oman kiinnostuksen mukaan valittavissa.
Harjoittelukokemusten reflektointia tuetaan lähi- ja/tai webinaaritapaamissa.
KUKI1-3010
Ennakkovaatimuksena on englannin kielen perussanaston ja –kieliopin hallitseminen niin, että tehtävien itsenäinen suorittaminen on mahdollista. Opintojakson lähtötaso vastaa tavoitetasoa B2, esim. lukioenglanti.
Opiskelijalla tulee olla käytössään asiaankuuluvat verkko-oppimisvälineet.
Opintojaksolla opitaan koulutusalan työssä tarvittavia englannin kielen kirjallisia ja suullisia taitoja. Sisällöt ovat ammattialaan liittyviä teemoja. Opintojakso sopii kulttuurituottajiksi opiskeleville, kulttuurialalla työskenteleville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan kohdekielen taitoaan.
KUKU3-3005
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUVI2-3003
Visuaalisuus on nykypäivänä avain tehokkaaseen viestintään. Visuaaliset viestit herättävät huomiota, inspiroivat ja herättävät tunteita. Visuaalisen viestinnän taitoja tarvitset kaikessa viestinnässä, markkinoinnissa, tuotteistamisessa ja brändäyksessä.
Visuaalinen viestintä -opintojaksolla opit kuvankäsittelyn, Wordpress-verkkosivujen suunnittelun ja toteuttamisen, somevideon ja taittotyön valmistuksen perusteet. Lisäksi saat arvokasta oppia mm. kuvien tekijänoikeuksista sekä visuaalisen viestinnän saavutettavuudesta.
Opintojakson tarkoituksena on tarjota perustaidot, joiden pohjalta pystyt syventämään osaamistasi itsenäisesti harjoitellen tai hakeutumaan lisäopintoihin.
Kurssia voi hyödyntää kahteen tarkoitukseen: osto-osaamisesi kehittämiseen ja omien visuaalisen viestinnän taitojen parantamiseen. Kun tilaaja ymmärtää mediamateriaalien tuotantoprosessista riittävästi, yhteistyö media-alan ammattilaisten kanssa sujuu hyvin. Palveluja ostettaessa on tärkeää tuntea reunaehtoja, jotta pystyy arvioimaan esim. tilattavan työn laajuutta ja hintaa. Joskus media-alan ammattilaista ei ole käytettävissä. Esimerkiksi yksinkertaisen verkkosivun, julisteen tai somevideon tekeminen onkin niin helppoa, että omat taidot saattavat riittää näissä tapauksissa.
Visuaalinen viestintä 5 op -opintojakso kuuluu kulttuurituotannon AMK-tutkinnossa 2.vuosikurssin opintoihin. Katso opetussuunnitelmasta, miten opintojakso sijoittuu kulttuurituotannon koulutuksen tutkintorakenteeseen.
Kenelle?
Opintojakso soveltuu kaikille, jotka haluavat saada yleiskatsauksen visuaalisen viestinnän materiaalien valmistamiseen ja/tai parantaa osto-osaamistaan. Opintojaksolla ei edellytetä ennakko-osaamista.
Lisätiedot
Kurssilla käytetään ilmaisia, verkossa saatavilla olevia ohjelmia ja niiden ilmaisia kokeiluversioita, joten sinulla ei tarvitse olla lisenssiä tiettyihin ohjelmiin. Somevideon ja kuvankäsittelyn voit toteuttaa itsellesi mieluisimmalla ohjelmistolla.
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUTA1-3004
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUKU2-3014
Opintojaksolla paneudutaan kulttuuripolitiikkaan suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta sivutaan myös kansainvälisyyttä. Tarkastelu etenee kulttuuripolitiikan historiasta nykypäivään ja kulttuuripoliittisiin strategisiin linjauksiin. Samalla jäsennetään valtiollista, alueellista ja kunnallista kulttuuripolitiikkaa. Kulttuuripolitiikan kansainvälisen vertailun jälkeen syvennytään myös kulttuuripoliittiseen vaikuttamiseen.
Opiskelijalta edellytetään paneutumista tietoperustan lisäksi valitsemansa kunnan kulttuuripoliittisiin rakenteisiin, toimintoihin ja toimijoihin sekä kulttuuripoliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Opintojakson menestyksellinen suorittaminen edellyttää vahvaa itsenäisen opiskelun otetta.
Vastaavat lehtorit Laura Päiviö-Häkämies (TKU) ja Jari Hoffrén (JKL)
KUKU4-3003
Syvennä projektiosaamisen taitojasi ja vahvista verkostojasi!
Taiteen tuotanto opintojaksolla toteutetaan taide- ja kulttuurisisältöinen projekti yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa. Työelämäkumppanisi voi olla kulttuuri- ja taidealan organisaatio, freelance-taiteilija tai taidealan opiskelija. Vaihtoehtoisesti voit etsiä projektikumppanin toiselta toimialalta, jolloin pääset tutkimaan ja kokeilemaan, kuinka voit hyödyntää taidelähtöistä työskentelyä ja kulttuuriosaamistasi toisen alan projektissa. Luovalla osaamisella on kysyntää myös esimerkiksi pelialalla, urheilu- ja liikunta-alalla, matkailu- ja sotealoilla sekä kasvatus- ja nuorisalalla.
Projektissa opit hyödyntämään projektinhallinnan osaamistasi ja taidelähtöisiä menetelmiä osana työskentelyä, syvennät ymmärrystäsi kulttuuri- ja taidetuotantojen erityispiirteistä sekä vahvistat omia verkostojasi. Projekti-idea hyväksytetään opintojakson vastuulehtorilla ennen projektin aloittamista.
Kenelle?
Opintojakso sopii opiskelijalle, joka osaa tuotantosuunnittelun sekä projektinhallinnan perusteet ja haluaa kokeilla taitojaan käytännössä. Opintojakson suorittaminen edellyttää oman projektikumppanin etsinnän itsenäisesti.
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
NUAM1-3002
Opintojakso on osa nuorisotyön suuntautumisopintojen Ammattilaiseksi nuorisotyöhön (20 op) opintokokonaisuutta. Opetussuunnitelmassa opintojakso on 2. vuoden opintoja ja sijoittuu Taitaja-tasolle. Toteutus on opintokokonaisuuden ja Nuorisotyön suuntautumisopintojen ensimmäinen opintojakso.
Nuorisotyön suuntautumisopintoja ja tätä opintojaksoa edeltää opetussuunnitelmassa Yhteisöpedagogi ammatillisena osaajana -opinnot, jossa opiskellaan Tutustuminen nuorisotyöhön 2 op -osuus. Näissä toiselle vuodelle ajoittuvissa opinnoissa lähdetään siten Oppija-tasolta eteenpäin. Tämän opintojakson alussa opiskelijan kannattaa tehdä Testaa pohjatietosi -osio, jotta muistuu mieleen tai avoimen amk:n opiskelijana pääsee lähtötasolle, jolta tämä opintojakso aloitetaan.
NUKO2-3003
Opintojaksolla perehdytään nuorten hyvinvointiin erityisesti kohdennetun nuorisotyön näkökulmasta. Sisällöissä käsitellään muun muassa etsivää nuorisotyötä, työpajatyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja mielen hyvinvoinnin edistämistä. Lisäksi tutustutaan eri kohderyhmien tuentarpeisiin nuorisotyöllisen työotteen näkökulmasta.
Opintojakso on osa nuorisotyön suuntautumisopintojen Kohtaaminen nuorisotyössä-opintokokonaisuutta. Verkkopäivinä tarvitaan toimiva tietokone, verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni webinaareihin osallistumista varten.
NUKO1-3003
Opintojakso soveltuu niille, joilla on jo perustietoa/kokemusta nuorisotyöstä. Opiskelija pääsee opintojaksolla perehtymään ihmisoikeuskasvatusperustaiseen nuorisotyöhön, erilaisten kasvatuksellisten lähestymistapojen käyttämiseen sekä nuorten omaehtoisen toiminnan edistämiseen.
Opintojakso on osa kohtaaminen nuorisotyössä opintokokonaisuutta. Kyseessä on taitajatason opintojakso. Jos sinulla ei ole perustietoa nuorisotyöstä, kannattaa ensin osallistua NUAM1 Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op –opintojaksolle. Erityisesti ainakin Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op tulisi olla suoritettu tai opiskelijan omata vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista
Opintojakso korvaa OPS2018:n opintojakson kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan kehittäminen.
Markkinointia varten:
Ihmisoikeuskasvatus nuorisotyössä opintojaksolla opiskelija saa tietoa ihmisoikeuskasvatuksen periaatteista ja saa taitoja erilaisiin ihmisoikeuskasvatuksen lähestymistapoihin. Suoritettuaan opintojakson opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa nuorisotyön arvojen mukaista eettisesti kestävää ihmisoikeuskasvatusta.
KUPE1-3004
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUPE2-3003
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUVI1-3007
Haluatko päästä käsiksi markkinoinnin saloihin? Tämä kurssi tarjoaa sinulle avaimet ymmärtää markkinoinnin ja digitaalisen markkinoinnin eri kanavat ja niiden tehokkaan hyödyntämisen. Opit laatimaan kattavan markkinointisuunnitelman ja hahmottamaan toimenpiteiden kulurakenteen. Riippumatta siitä, oletko vasta-alkaja vai kokenut konkari, tämä kurssi auttaa sinua kehittämään käytännön taitojasi markkinoinnin alalla. Liity joukkoon ja valmistaudu ottamaan askel eteenpäin urallasi!
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
Tämä toteutus on tarkoitettu ensi sijaisesti kulttuurituotannon verkkototeutuksessa 2. vuotta opiskeleville, sekä avoimen AMKn tarjontaan
KUKU1-3004
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUTA3-3009
Opintojaksoa voi hyödyntää ohjaavana prosessina kehittämishankkeen suunnitteluun ja rahoituksen hakemiseen.
Opintojakso sisältää verkko- ja lähiopetusta.
Lähtötasona suositellaan projektinhallinnan ja talouden perusosaamista.
Opintojakson vastuulehtori Markus Suomi (markus.suomi@humak.fi)
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.
KUKI1-3005
Ennakkovaatimuksena on englannin kielen perussanaston ja –kieliopin hallitseminen niin, että tehtävien itsenäinen suorittaminen on mahdollista. Opintojakson lähtötaso vastaa tavoitetasoa B2, esim. lukioenglanti.
Opiskelijalla tulee olla käytössään asiaankuuluvat verkko-oppimisvälineet.
Opintojaksolla opitaan koulutusalan työssä tarvittavia englannin kielen kirjallisia ja suullisia taitoja. Sisällöt ovat ammattialaan liittyviä teemoja. Opintojakso sopii kulttuurituottajiksi opiskeleville, kulttuurialalla työskenteleville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan kohdekielen taitoaan.