Rajaa hakua
Piilota rajaukset
KATO2-3006
Tasot: Oppija - Taitaja - Kehittäjä. Opintojakso jatkuu läpi opintojen ja kirjataan suoritetuksi päättökeskustelun jälkeen. Valmennuspedagogiikka jatkuu läpi opintojen yksilö-, pienryhmä ja vuosikurssikohtaisessa valmennuksessa.
KUKE1-3001
Opintojaksolla ymmärrät palvelumuotoilun ja tuotteistamisen perusperiaatteet ja käytännöt sekä opit tuntemaan asiakaslähtöisen palvelumuotoilun ja tuotteistamisen prosessin käsitteet, vaiheet ja työtavat. Opit käyttämään luovia ongelmanratkaisumenetelmiä palvelujen ja tuotteiden kehittämisessä. Ymmärrät tuotteistamisen ja palvelumuotoilun merkityksen osana ammatillista osaamisidentiteettiäsi ja taloudellisesti kestävää toimintaa. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka on kiinnostunut palvelumuotoilun ja tuotteistamisen perusteista sekä niiden soveltamisesta oman osaamisen ja tuotteen kehittämisessä.
5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta:
Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen 3 op
Tuotteistamisprojekti 2 op
KUKE2-3002
Opintojaksolla tutustut keskeisiin taidelähtöisiin ja muihin luoviin menetelmiin, opit tekemisen kautta, miten luovat menetelmät voivat tuottaa yllättäviä, epätavanomaisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Löydät itsestäsi ja tiimistäsi uskalluksen, rohkeuden ja sallivuuden tuottaa erilaista ajattelua ja toimintaa osana ongelmanratkaisua. Opit hyödyntämään luovia menetelmiä ja osaat fasilitoida niiden käyttöä monenlaisissa toimintaympäristöissä. Opintojakso sopii opiskelijalle, jota kiinnostaa hyödyntää luovia menetelmiä eri toimialoilla ja osana ongelmanratkaisua.
KUKI1-3004
Opintojaksolla opitaan kulttuurialan englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista.
Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin kulttuurituotannon koulutuksen opetussuunnitelmasta (mm. korkeakouluopiskelu, taiteet, yrittäjyys, talous, tapahtumatuotanto, kestävä kehitys, alan toimijat.
Opintojakso on kattava paketti kulttuurialan englannista, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan.
Opintojakso sopii kulttuurialalla ja taiteiden parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista.
Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).
KUKU1-3007
Opintojaksolla opit tuntemaan taide- ja kulttuurialojen verkostoja ja rakenteita sekä tunnistamaan taidelajien monimuotoisuuden oppien arvioimaan niiden toimintaedellytyksiä. Lisäksi opit ymmärtämään taiteellisen työn ja kulttuurisen toiminnan tuotannollisia reunaehtoja. Opintojakso sopii kaikille taiteesta ja kulttuurista sekä niiden tuotannoista kiinnostuneille.
KUKU4-3003
Opintojaksolla pääset toteuttamaan taide- ja kulttuurisisältöisen projektin työelämäkumppanin kanssa. Projekti voidaan tehdä myös muille kuin taide- ja kulttuurialoille esimerkiksi pelialalle, urheilu- ja liikunta-aloille, matkailualalle, sote-, kasvatus- ja nuorisoaloille. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka osaa tuotantosuunnittelun perusteet ja haluaa kokeilla taitojaan käytännössä.
KUPE1-3006
Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.
KUPE2-3005
Opintojaksolla rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan toimintaympäristöistä. Opit tunnistamaan erilaisia asiakasryhmiä ja yleisöjä ja toteutat pienimuotoisen tuotannon. Opintojakso on jatkoa Ammattina kulttuurituottaja -jaksolle ja se sopii jo hieman alaa tuntevalle, mutta lisäoppia kaipaavalle erilaista tuotannoista kiinnostuneelle henkilölle.
KUTA3-3009
Opintojaksolla opit tuntemaan kulttuuri- ja luovien alojen rahoituskentän sekä suunnittelemaan kehittämishankkeen ja kokoamaan konsortion yhteishankkeelle. Opit laatimaan hankkeelle realistisen budjetin, aikataulun ja rahoitushakemuksen. Opit tuntemaan julkisen ja yksityisen rahoituksen hakukäytännöt. Opintojakso sopii opiskelijoille, jotka tarvitsevat rahoitus- ja hankeosaamista erityisesti luovien alojen näkökulmasta.