Rajaa hakua
Piilota rajaukset
TUVO3-3003
Oppija-taso
Ajoitussuositus: 1. vuosi (viittomakielen tulkkaus) ja 2. vuosi (tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus)
Tämän opintojakson tavoitteena opiskelija saavuttaa osittain suomalaisessa viittomakielessä yleisen kielitutkintojen (YKI) taitotasoasteikossa taitotason 2 (eurooppalainen viitekehys A2).
Opintojaksossa harjoitellaan keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista ja pitämään esitelmän viittomakielellä.
Opitaan koulutusjärjestelmän, työelämän ja ammattien viittomistoa.
Opitaan tuntemaan kuurojen historian vaiheet ja merkkihenkilöt sekä viittomakieli- ja kuulovamma-alan järjestötoiminnan.
TUKO2-3003
Oppija-taso
5 op:n opintojakso koostuu osista Kuvakommunikointi ja muut graafiset kommunikointikeinot 3 op (arviointi hyl-5) ja Kommunikoinnin apuvälineet ja kommunikointisovellukset 2 op (arviointi hyl-hyv).
Opintojaksolla opiskelija oppii ymmärtämään kuvakommunikoinnin ja graafisen kommunikoinnin periaatteita. Jaksolla opitaan myös merkkiopin perusteita.
Opintojaksolla opiskelija oppii käyttämään kommunikoinnin apuvälineitä ja sovelluksia vuorovaikutustilanteissa. Jaksolla harjoitellaan esimerkiksi kommunikointikansioiden käyttöä. Jaksolla tutustutaan myös kuulon ja näön yleisimpiin apuvälineisiin.
Jaksolla tutustutaan kuvapankkeihin sekä kuvien käyttöoikeuksiin. Kuvan käyttöä käsitellään myös saavutettavan viestinnän näkökulmasta. Jakson jälkeen opiskelija löytää tiensä kuvakommunikointia käsittelevän kirjallisuuden ja muun aineiston äärelle.
Opintojaksolle kannattaa tulla oppimaan, millaisia tehtäviä kuvalla voi olla erilaisissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
Opintojakso soveltuu kaikille visuaalisesta viestinnästä ja kommunikoinnin apuvälineistä kiinnostuneille. Erityisen hyvin jakso sopii heille, jotka arjessa ja työssä kohtaavat kommunikoinnin apuvälineitä käyttäviä ihmisiä.
Opintojakso soveltuu mainiosti esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan-, sekä kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille sekä opiskelijoille.
Tarvitset opintojaksolla tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden. Voit hyödyntää opintojaksolla halutessasi myös älypuhelimen mahdollisuuksia.
NUKO1-3003
Opintojakso soveltuu niille, joilla on jo perustietoa/kokemusta nuorisotyöstä. Opiskelija pääsee opintojaksolla perehtymään ihmisoikeuskasvatusperustaiseen nuorisotyöhön, erilaisten kasvatuksellisten lähestymistapojen käyttämiseen sekä nuorten omaehtoisen toiminnan edistämiseen.
Opintojakso on osa kohtaaminen nuorisotyössä opintokokonaisuutta. Kyseessä on taitajatason opintojakso. Jos sinulla ei ole perustietoa nuorisotyöstä, kannattaa ensin osallistua NUAM1 Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op –opintojaksolle. Erityisesti ainakin Nuorisotyön tietoperusta ja toimintaympäristöt 5 op tulisi olla suoritettu tai opiskelijan omata vastaavat tiedot ennen opintojaksolle osallistumista
Opintojakso korvaa OPS2018:n opintojakson kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan kehittäminen.
Markkinointia varten:
Ihmisoikeuskasvatus nuorisotyössä opintojaksolla opiskelija saa tietoa ihmisoikeuskasvatuksen periaatteista ja saa taitoja erilaisiin ihmisoikeuskasvatuksen lähestymistapoihin. Suoritettuaan opintojakson opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa nuorisotyön arvojen mukaista eettisesti kestävää ihmisoikeuskasvatusta.
Taso: Taitaja
KUPE2-3003
Opintojaksolla rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan toimintaympäristöistä. Opit tunnistamaan erilaisia asiakasryhmiä ja yleisöjä ja toteutat pienimuotoisen tuotannon. Opintojakso on jatkoa Ammattina kulttuurituottaja -jaksolle ja se sopii jo hieman alaa tuntevalle, mutta lisäoppia kaipaavalle erilaista tuotannoista kiinnostuneelle henkilölle.
YPKI2-3003
Opintojaksolla opitaan järjestötyön ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän ruotsia, mm. ruotsiksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista.
Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin yhteisöpedagogikoulutuksen (järjestö- ja nuorisotyö / työyhteisöjen kehittäjä) opetussuunnitelmasta (mm. suomalainen koulutusjärjestelmä, korkeakouluopiskelu, osallistava ja toiminnallinen pedagogiikka, ihmisoikeudet, kestävä kehitys, alan toimijat).
Opintojakso on kattava paketti järjestö- ja nuorisotyön / työyhteisöjen kehittäjän alan ruotsia, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan.
Opintojakso sopii kasvatusalalla, nuoriso- ja järjestötyön / työyhteisöjenkehittäjän parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää ruotsin kielen osaamista.
Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).
KAVU1-3003
Opintojaksolla opit arvioimaan omaa vuorovaikutus- ja viestintäosaamistasi ja ymmärtämään erilaisia vuorovaikutusta luovia ja ylläpitäviä keinoja ja viestinnän prosesseja. Opit antamaan ja vastaanottamaan palautetta tavoitteellisesti ja perustellen sekä toimimaan verkkovälitteisissä vuorovaikutustilanteissa. Kehität omaa vuorovaikutusosaamistasi erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja opit huomioimaan vuorovaikutuksen moninaisuutta. Opintojakso sopii kaikille, jotka haluavat parantaa omia vuorovaikutus- ja viestintäosaamista.
Taso: Oppija
KUKU3-3003
Opintojaksolla opit tuntemaan digitaalisuuden mahdollisuuksia taide- ja kulttuurialalla ja saat perustietoa digitaalisten tuotteiden ja palveluiden tuottamisesta. Opintojakso sopii opiskelijalle, joka haluaa oppia teknisen tuotannon perusteita ja oppia hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia tuotantoprosessissa.
5 op:n opintojakso muodostuu kahdesta osasta:
Digitaalisen tuotannon työkalut 3 op
Digitaalisen tuotannon toteutus -projekti 2 op
KATU4-3003
Opintojaksolla opitaan yrittäjyyden merkityksestä yhteiskunnassamme: työllistymisessä, taloudessa, yksilön valinnoissa. Opiskelija pohtii myös omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja omia yrittäjyysmahdollisuuksiaan. Jaksolla käsitellään liiketoiminnan ja yrittäjyyden peruskäsitteitä, yrittäjyyttä työllistymisen muotona, sekä oman osaamisen tunnistamista, esittämistä ja myymistä.
Opintojaksolle kannattaa tulla, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä yhteiskunnallisena ilmiönä, tai mietit yrittäjyyttä uravaihtoehtona, vaikka sivutoimisesti. Opintojakso sopii kaikille aloille ja pystyt sijoittamaan jakson tehtävät pitkälti omalle toimialallesi.
Opintojakson suorittamiseksi opiskelijalta vaaditaan verkko-opiskelun perusvälineet (tietokone internet-yhteydellä ja kameralla varustettuna, videokuvausmahdollisuus).
Taso: Taitaja
Edeltävä jakso: Projektit ja talous
KUVI3-3003
Opintojaksolla opit ymmärtämään brändin merkityksen, vaikutuksen ja lähtökohdat. Opit tuntemaan myynnin ja vaikuttamisen perusperiaatteet ja toimintatavat sekä opit toimimaan erilaisissa neuvottelu- ja myyntitilanteissa. Lisäksi opit hyödyntämään digitaalisen viestinnän kanavia myynnin näkökulmasta. Opintojakso sopii kaikille brändityöstä, markkinoinnista ja myynnistä kiinnostuneille.
5 op opintojakso muodostuu kahdesta osasta:
Brändäyd ja myynti 3 op
Brändäys ja myynti käytännössä -projekti 2 op
JAVA1-3003
Mitä opintojaksolla opitaan?
- Opit toteuttamaan vaikuttavaa järjestöviestintää. Tutustut siihen, millaisia järjestöt viestijöinä yhteiskunnassa ovat. Käytännössä opit soveltamaan järjestövaikuttamisen keinoja ja kanavia nyt ja tulevaisuudessa.
Mitä teemoja opintojaksolla käsitellään?
- Keskeisiä teemoja ovat dialoginen viestintä ja vaikuttamisviestintä järjestötyön ympäristöissä.
Miksi opintojaksolle kannattaa tulla?
- Tule oppimaan millaista on tämän päivän moninainen viestintä järjestöissä. Tutustut järjestöviestinnän erityispiirteisiin ja opit tunnistamaan viestinnän kehittämistarpeita järjestötoiminnassa.
Kenen tarpeisiin opintojakso sopii?
- Järjestötoiminnan viestinnästä kiinnostuneille opiskelijoille, tehtävissä toimiville sekä järjestöjen vapaaehtoisille toimijoille.
Mitä välineitä ja ohjelmistoja opiskelija tarvitsee opintojaksolla?
- Ei erityisiä vaatimuksia.
Taso: Taitaja
JAVA2-3003
Opintojakso on vaativuudeltaan Taitaja-tasoa. Tämä näkyy opintojakson sisällöissä ja tehtävissä seuraavasti: Opiskelija on taitaja ja soveltaja. Hän perehtyy ammatilliseen työskentelyyn, toimintamuotoihin ja erilaisiin työmenetelmiin erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osoittaa ammatillisten kompetenssien vahvistumisen ja asettaa ammatilliselle kehittymiselleen tavoitteita.
Taso: Taitaja
NUAM1-3003
Nuorisotyön suuntautumisopintoja ja tätä opintojaksoa edeltää opetussuunnitelmassa Yhteisöpedagogi ammatillisena osaajana - opinnot, jossa opiskellaan Tutustuminen nuorisotyöhön 2 op -osuus. Näissä toiselle vuodelle ajoittuvissa opinnoissa lähdetään siten Oppija-tasolta eteenpäin. Tämän opintojakson alussa opiskelijan kannattaa tehdä Testaa pohjatietosi -osio, jotta muistuu mieleen tai avoimen amk:n opiskelijana pääsee lähtötasolle, jolta tämä opintojakso aloitetaan.
Taso: Taitaja
KAKE2-3003
Opintojaksolla opit, miten omalla toiminnallasi voit edistää kestävää kehitystä. Opintojaksolla käsitellään arvoja ja eettisyyttä asiantuntijatyössä sekä kestävän kehityksen edistämistä käytännön toimin.
Opintojakso tarjoaa näkymän ajankohtaisiin keskusteluihin kestävän kehityksen edistämisestä ja tähän liittyvistä sosiaalistista ja eettisistä kysymyksistä.
Opintojaksolla opiskelija voi pohtia mahdollisuuksiaan edistää kestävää maailmaa työnsä, harrastustensa tai oman kulutuskäyttäytymisensä näkökulmista. Opintojaksolle kannattaa osallistua, mikäli kestävyyden edistäminen innostaa.
Opintojaksolla tarvitaan tietokone ja toimiva verkkoyhteys.
Taso: Oppija
TYRA1-3003
Opintojakson käytyään opiskelija ymmärtää työelämän muutoskulkuja ja tulevaisuudennäkymiä, tunnistaa yhteiskunnan ja työelämän muutosten moninaisia vaikutuksia sekä osaa analysoida nykytilannetta ja kyseenalaistaa nykykäytäntöjä.
Opintojakso sopii kaikille työelämän muutosten pyörteissä toimiville, koska se tarjoaa tilaisuuden jäsentää kokemuksiaan tietoperustan avulla. Keskeisenä materiaalina käytetään ajankohtaista työelämän tutkimukseen liittyvää kirjallisuutta.
Opintojaksolla tarvitaan tietokone, toimisto-ohjelmat sekä verkkoyhteys.
Taso: Taitaja
KATU3-3003
Taso: Kehittäjä
Suositeltavat edeltävät jaksot: Projektit ja talous 5 op ja Yritystoiminta muuttuvassa työelämässä 5 op
KAKE1-3003
Opintojaksolla osallistuja perehtyy kestävän kehityksen vaatimuksiin erityisesti Humakin näkökulmasta. opintojaksolla opiskelija oppii kestävän kehityksen periaatteet ja oppii etsimään kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja ja toimintamalleja. Opiskelija saa opinnoissa käyttöönsä tietopohjan, jonka kautta hän pystyy edistämään kestävän kehityksen periaatteiden toteutumista. Hän osaa määritellä erityisesti sosiaalisia ja kulttuurisia kestävyyshaasteita ja tunnistaa niihin kuuluvien asioiden ja ongelmien moninaisuuden. Verkossa suoritettava opintojakso vaatii opiskelijalta pääsyä internetiin, tietokoneen ja opiskeluun tarkoitettujen ohjelmien (hoodle, zoom/teams) käyttöä. Opiskelu vahvistaa opiskelijan kykyä edistää kestävää kehitystä omassa organisaatiossaan. Siksi opintojakso sopii kaikille kehittämisestä kiinnostuneille.
Taso: Oppija
KURKU2-3003
Opintojakso on osa Keski-Suomen korkeakouluviikon tarjontaa
Opintojaksolla käydään läpi soveltuvin osin Kulttuurituotannon perusteet 10 op -opintojakson tavoitteita ja sisältöjä. Opintojakso ei ole tarkoitettu kulttuurituottaja (AMK) -tutkinto-opiskelijoille, sillä sen sisältö kuuluu Kulttuurituotannon perusteet 10 op -opintojaksoon.
KATO2-3003
Tasot: Oppija - Taitaja - Kehittäjä. Opintojakso jatkuu läpi opintojen ja kirjataan suoritetuksi päättökeskustelun jälkeen. Valmennuspedagogiikka jatkuu läpi opintojen yksilö-, pienryhmä ja vuosikurssikohtaisessa valmennuksessa.